Koninklijke onderscheiding voor Hans Tenbergen uit Zevenaar

335 Views

Zaterdag 10 september is Hans Tenbergen gedecoreerd door wethouder Anja van Norel van de gemeente Zevenaar. De Zevenaarder is door Zijne Majesteit de Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn inzet en betrokkenheid bij zowel de landelijk als de plaatselijke Kleindierenvereniging KPV Vooruitgang Zevenaar en omstreken.

Al op jonge leeftijd is Hans Tenbergen in zijn toenmalige woonplaats Groenlo betrokken geraakt bij de kleindierensport. Hij heeft dit bij zijn komst naar de gemeente Zevenaar met veel liefde en toewijding voortgezet. Al meer dan vijfentwintig jaar behartigt hij inmiddels met bovenmatige inzet de belangen van de Kleindierensport in de gemeente Zevenaar en omstreken. Tevens is hij sinds 1991 lid van de Kleindierenvereniging Konijnen- en Pluimveefokkers-vereniging (KPV) in hetzelfde gebied. Vanaf 1992 tot heden is hij secretaris van de vereniging.

Hij heeft in zijn functie als secretaris ook andere taken opgepakt, zoals tien jaar geleden met de uitbraak van de vogelgriep in Nederland. Decorandus heeft er binnen de vereniging voor gezorgd dat de door de overheid uitgevaardigde maatregelen op correcte en veilige wijze werden uitgevoerd. Op deze manier kon de besmetting in de gemeente voorkomen worden. Verder neemt hij het voortouw bij tal van andere activiteiten binnen de vereniging. Zo is hij eindredacteur en schrijver van artikelen van het clubblad en de duizendpoot achter de schermen bij de jaarlijkse Jong Dierendag.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!