vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenNieuw evenement: Wie worden de knapste koppen van Groessen?

Nieuw evenement: Wie worden de knapste koppen van Groessen?

In 2018 staat de manifestatie Das Groessen op het programma. Ondertussen zit de organiserende stichting Das Groessen niet stil. Met het gloednieuwe evenement ‘Das Groessen Kwis’ wordt er volgend jaar juni gestreden om de titel ‘Knapste Koppen van Groessen’.

Vrienden, familie, buurt, bekenden, verenigingen. Iedereen kan deelnemen aan de Das Groessen Kwis, die twee avonden beslaat. Op zaterdagavond 17 juni worden de ‘kwisboeken’ uitgedeeld waarmee de deelnemende teams een avond lang aan de slag gaan. Voor middernacht moet alles weer worden ingeleverd en is het tijd voor een ‘afterkwisborrel’. Precies twee weken later – op zaterdag 1 juli – vindt tijdens de feestavond de prijsuitreiking plaats.
Het idee voor de Das Groessen Kwis komt van Groessenaar Nico Gerrits die een soortgelijk evenement al meerdere keren meemaakte in zijn geboorteplaats Overasselt. Hij bracht het plan onder bij de stichting Das Groessen en ondersteunt de voorbereidingen. “De kwis bestaat uit Groessense weetjes, kiekjes, sport, muziek en nog veel meer”, vertelt Nico Gerrits. “Uiteenlopende Groessense en niet Groessense onderwerpen komen langs in deze kenniskwis, die ook praktische opdrachten bevat. De kwis bevat serieus denkwerk, maar ook veel humor. Het houdt de deelnemende teams een avond lang bezig.”

Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang. De stichting Das Groessen daagt vriendengroepen, kennissen, buurten, verenigingen uit om nu al teams te vormen. “De teams kun je helemaal vrij samenstellen en zelfs het aantal deelnemers maakt niet uit”, vertelt Manouk van Dijk van de stichting Das Groessen. “Het kan dus zelfs zo zijn dat een vereniging meerdere teams inschrijft.”

Meer informatie wordt gepubliceerd op www.facebook.com/dasgroessen of is te verkrijgen via e-mail info@dasgroessen.nl.

Foto Eefenco

OOK INTERESSANT?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties