Korte Ketens in Liemers Landschap stimuleert regionale producten

122 Views

Steeds meer consumenten willen pure en verse producten van dichtbij. Lekker lokaal eten is hip! Het project Korte Ketens in het Liemers Landschap stimuleert trotse bewoners, producenten en regionale overheden om zich te verbinden met hun regionale producten en onze streek op de kaart te zetten. In een korte keten legt het voedsel een korte weg af van het land naar je bord. Zo weet je als consument precies wat je eet, profiteren regionale ondernemers en producenten van een betrokken regionale afzetmarkt en creëren zij samen een aantrekkelijk en veerkrachtig Liemers voedsellandschap. De komende tijd staan er leuke initiatieven op stapel:

Liemers Kookfestijn

Op maandag 8 oktober gaan vijf kleinkinderen samen met een grootouder de strijd met elkaar aan in een spannende en lekkere kookwedstrijd tijdens het Liemers Kookfestijn! De wisselwerking tussen grootouder en kleinkind gaat ongetwijfeld zorgen voor verrassende kookkunsten. Elk ‘kookstel’ wordt gekoppeld aan een bekende Liemerse chef-kok vanuit de restaurants Eet-Lokaal, Heerlijckheid Herwen, Thoen & Thans, Villa Copera en De Minnarij. Samen ontwikkelen ze een hoofdgerecht gebaseerd op lokale producten. De gerechten worden beoordeeld door een vakkundige driekoppige jury die een winnaar kiest.

Voorafgaand aan de wedstrijd gaan de duo’s en een aantal van de koks op zaterdag 1 september op bezoek bij verschillende producenten van regionale producten in de Liemers. Op deze manier maken ze kennis met de producten die ze in hun gerecht kunnen gebruiken en de producenten daarachter.

Liemerse Voedselmanifestatie

Op dinsdag 16 oktober organiseren we de Liemerse Voedselmanifestatie. Bij Intratuin in Duiven vind je op deze dinsdag een voedselmarkt met regionale producten en hebben we het over de stand van zaken in het project Korte Ketens in het Liemers Landschap. We kijken terug maar ook vooral vooruit. Ook huldigen we de winnaars van het Liemers Kookfestijn

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).