maandag, april 22, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenKunstwerk! Lezing Israël van Dorsten

Kunstwerk! Lezing Israël van Dorsten

Lezing Israël van Dorsten
Het verhaal van Ruinerwold

Op maandag 3 april 2023 om 20.00 uur geeft Israël van Dorsten een lezing bij Kunstwerk! in samenwerking met Rebers Boek en Buro in de Ogtent in Duiven. De hele wereld keek in 2019 naar Ruinerwold toen het verhaal van Israël en zijn broers en zussen bekend werd: in een verborgen boerderij leefde jarenlang een gezin een geheim, ongeregistreerd leven. Hierover schreef hij het boek Wij waren, ik ben; Weg uit Ruinerwold. Tijdens deze lezing maken we kennis met Israël en vertelt hij over zijn bizarre leven. Kaarten voor deze bijzondere lezing zijn te koop via www.liemerskunstwerk.nl. Na afloop is er gelegenheid voor een ontmoeting en om een boek te kopen en laten signeren.

Achtergrond
Israël van Dorsten is het vierde kind van de negen kinderen van Gerrit Jan van Dorsten. Israël zijn vader was lid van de Verenigingskerk van Sun Myung Moon, maar was gaan geloven dat hij zelf de messias was. Zijn leven stond geheel in het teken van de strijd tegen ‘het kwaad’. Hij praatte met honderden geesten van overleden mensen, waarvoor zijn vrouw, zijn oudste zoons en – na het overlijden van zijn vrouw – ook Israël als medium moesten optreden. Vanaf 2010 sloot hij zijn zes jongste kinderen af van de buitenwereld in een boerderij in Ruinerwold. Zij stonden niet ingeschreven bij de burgerlijke stand, gingen niet naar school en kwamen niet buiten het terrein van de boerderij. Zij leden onder fysiek en seksueel geweld en psychische mishandeling. De drie oudste kinderen hadden het huis al voor de verhuizing naar de boerderij verlaten.

Wij waren, ik ben; Weg uit Ruinerwold
“Op zondag 13 oktober 2019 verliet ik de boerderij waar ik jarenlang vastzat en stapte een café in Ruinerwold binnen. Op dat moment maakte ik me definitief los uit de geloofswereld van mijn vader, die mij vijfentwintig jaar lang in zijn macht had. In ‘Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold’ beschrijf ik mijn leven. Mijn vaders geloof en overtuigingen waren mijn realiteit: naar school ging ik niet, ik bestond niet eens voor de buitenwereld, en ik had geen vrienden. Er waren alleen de geesten die om ons heen dwaalden en waarmee we praatten. Bidden was onze enige redding, God zat altijd in mijn hoofd. Dan komen de eerste scheurtjes in mijn geloof, en dat worden er geleidelijk steeds meer. Het internet is de sleutel voor mijn ontwikkeling. Ik zoek een weg naar de vrijheid voorbij schuld, angst, verdriet, onzekerheid. Maar wanneer mijn gedachten eindelijk vrij zijn, voel ik me meer opgesloten dan ooit. Ik wil weg uit de boerderij waar ik samen met mijn familie verborgen voor de buitenwereld leef. Maar wie gaat mij helpen?” – Israël van Dorsten.

Datum: maandag 3 april 2023 om 20.00 uur
Locatie: De Ogtent, Remigiusplein 9 Duiven
Kaarten a €12,50 p.p. zijn online te bestellen via
www.liemerskunstwerk.nl

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties