zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurLeven in de Liemers wil het verhaal van de Liemers delen

Leven in de Liemers wil het verhaal van de Liemers delen

2016 staat in het teken van Leven in de Liemers! De gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar stellen een bedrag van 18.000 euro beschikbaar voor lokale initiatieven binnen de drie gemeenten. Activiteiten in samenwerkingsverband die aansluiten op de canon komen in aanmerking voor een stimuleringsbijdrage. Projectvoorstellen kunnen worden ingediend voor 1 maart 2016.

De canon van de Liemers
Leven in de Liemers wil het verhaal van de Liemers delen. Dat gebeurt onder andere met de canon van de Liemers. Een canon is een overzicht van hoogtepunten uit de geschiedenis in vensters. Deze vensters komen op de website www.levenindeliemers.nl en vormen de inspiratie voor een levendig activiteitenprogramma in 2016.

Activiteitenprogramma
Het Leven in de Liemers activiteitenprogramma is bedoeld voor inwoners van de Liemers, zowel jong als oud. “Erfgoed en geschiedenis zijn een verbindende factor. Dit project wil de geschiedenis van de Liemers tastbaar en beleefbaar maken. Een voorbeeld kan zijn een levende canon slinger of een Liemers geschiedenis-quiz”, aldus adviseur en initiator Jette Janssen van Erfgoed Gelderland.

Criteria stimuleringsbijdrage
Activiteiten die aansluiten op de Liemerse canon komen in aanmerking voor een stimuleringsbijdrage. Voorwaarde is dat de activiteit plaatsvindt of opgeleverd wordt voor 31 december 2016. Indienen van projectvoorstellen kan tot 1 maart 2016 via levenindeliemers@erfgoedgelderland.nl. Meer informatie vindt u op www.levenindeliemers.nl.

Duurzaamheid en samenwerking
Er dient sprake te zijn van een samenwerking tussen twee of meer organisaties, particulieren of amateurverenigingen. Samenwerkingsverbanden die gemeentelijke of sectorale grenzen overschrijden hebben een pré. Dat geldt eveneens voor activiteiten die na 2016 met weinig inspanning en budget een vervolg kunnen krijgen. Met de stimuleringsbijdrage willen de gemeenten ook kleine organisaties en amateurverenigingen inspireren met een voorstel te komen.

Betrokken partners
Leven in de Liemers wordt uitgevoerd door Erfgoed Gelderland in opdracht van de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar, binnen de regeling Cultuur- en Erfgoedpact van de Provincie Gelderland. Erfgoed Gelderland en het Liemers Museum bekleden het projectteam. Het Historisch Verband en Streekarchivariaat Liemers & Doesburg vormen samen met Erfgoed Gelderland en Liemers Museum de canonredactie.

FOTO
Koningschieten Schutterij St. Jan 1978. Bron Gelders Schuttersmuseum, Collectie Gelderland

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties