maandag, juni 24, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurVoorstelling 'Leef' op het podium van Filmhuis Zevenaar

Voorstelling ‘Leef’ op het podium van Filmhuis Zevenaar

‘Leef!’ is de voorstelling naar het boek van Laura Maaskant, gespeeld door Jamie Grant. Het wordt 10 februari gespeeld op het podium van Filmhuis Zevenaar.

Op haar vijftiende ontdekt Laura een knobbel onder haar oksel. Ze moet leren leven met kanker en maakt een opvallende keuze. Ze weigert de rest van haar leven in de medische mallemolen door te brengen. “De komende tijd zal ik nog luider lachen, nog vrijer dansen, nog beter proeven, nog harder rennen, nog zachter strelen, nog scherpere foto’s maken, nog helderder kijken”, schrijft ze. Het boek is de basis voor het stuk, maar we leven inmiddels anderhalf jaar later. Er zijn nieuwe teksten aan toegevoegd. De voorstelling begint met een feest waarbij trouw aan het leven centraal staat. Op 10 februari om 20.15 uur.

De film ‘Carol’ laat de liefde tussen uitersten zien. Lesbische relaties waren uit den boze in het Amerika van de jaren 50. Therese werkt in een warenhuis en Carol is een aantrekkelijke vrouw van betere komaf. De vonk slaat onmiddellijk over. Maar hun liefde is verboden en hun omgeving spreekt er schande van. Carol en Therese keren het benauwde New York de rug toe. Vanaf 4 februari.

‘Suffragette’ gaat over gelijkwaardigheid en de voetsoldaten van de vroege feministische beweging. Maud is een werkende vrouw en moeder. Ze sluit zich aan bij de beweging voor vrouwenstemrecht in Engeland. Vreedzame protesten sorteren geen effect. De beweging radicaliseert. In de strijd voor gelijke rechten zijn de vrouwen bereid alles te verliezen. Vanaf 4 februari.

Volledige informatie www.filmhuiszevenaar.nl of tel. nr. 0316-344250.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties