LEZING ANTON STOLWIJK – DINSDAG 26 OKTOBER OM 19.00 UUR De Herberg, Dorpstraat 107, 6931 BG Westervoort

11 Views

Schrijver Anton Stolwijk (1979) komt naar Westervoort om zijn persoonlijke ervaringen te delen, die hij beschrijft in zijn boek Buiten Dienst, Toen God kleiner moest gaan wonen en ik meekeek. Een ode aan gelovigen die hun geliefde kerk uit hun handen zien glippen en tóch volhouden volgens journalist Stijn Fens. Een juweel van eenvoud door de heldere compositie en de subtiele waarneming’ volgens priester en kunsthistoricus Antoine Bodar.

Op een avond fietst Anton langs de Josephkerk in Alkmaar. Met zijn vader heeft hij er vroeger vele uren doorgebracht, maar tot interesse in het geloof heeft dat nooit geleid. Wanneer hij besluit er rond te kijken, blijkt hij niet de enige te zijn die de kerk is vergeten. De parochie is op sterven na dood en het gebouw zal verkocht worden aan een projectontwikkelaar. Een verhaal, geschreven vanuit mildheid, humor en sympathie.

De sluiting van een kerk is soms onvermijdelijk, maar gaat nagenoeg altijd gepaard met veel emotie. Dat ervaren ook de parochianen van Parochie Sint Willibrordus in een periode, waarin negen van de dertien kerken sluiten. Het is een algemene wetmatigheid dat mensen zich pas bewust worden van de waarde van iets op het moment dat dat bedreigd wordt en bezig is te verdwijnen.

Anton Stolwijk leest voor uit eigen werk en gaat in gesprek met zijn publiek. Wilt u erbij zijn? Meldt u zich dan vóór 19 oktober aan bij het centraal secretariaat van de parochie: 0316 – 52 34 68 of secretariaat@rkliemers.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!