Lezing: Hollandse Meesters uit de Hermitage

67 Views

Op dinsdagavond 23 januari geeft Walda Bosman bij Kunstwerk! Volksuniversiteit een lezing naar aanleiding van de expositie Hollandse Meesters uit de Hermitage in Amsterdam. Deze unieke kans kun je gewoon niet missen. Walda weet als geen ander verhalen en anekdotes te vertellen bij de schilders en hun werken en zo haar gehoor altijd te boeien.

Locatie: Vincent van Goghstraat 4 in Zevenaar. Kosten zijn € 10,00 per persoon, bij inschrijving tot twee weken voor startdatum, daarna en aan de zaal € 12,50. Inschrijven via www.liemerskunstwerk.nl. Bel voor meer informatie met 0316-333443 of stuur een e-mail naar infovu@liemerskunstewerk.nl

Topstukken uit de Gouden Eeuw

Met meer dan 1.000 werken is de collectie Hollandse Meesters (schilderijen, prenten en tekeningen van o.a. Rembrandt, Jan Steen en Frans Hals) van de Hermitage in St Petersburg ’s werelds grootste buiten Nederland. Voor het eerst en eenmalig wordt een groot overzicht getoond van de Hollandse meesterwerken uit deze collectie, gewoon in Amsterdam! Te zien zijn maar liefst 63 werken van 50 Hollandse schilders uit de Gouden Eeuw, waaronder 6 topstukken van Rembrandt. Na hun aankoop door de tsaren in De Republiek zijn de meeste doeken niet meer in Nederland of West-Europa te zien geweest.

Dus als een bezoek aan deze unieke tentoonstelling op het programma staat, is deze lezing op dinsdag 23 januari een interessante voorbereiding. Ook als u de reis naar Amsterdam niet gaat maken, is een avond genieten van prachtige schilderijen en verhalen de moeite meer dan waard.

Bijgevoegde foto:

Pieter Janssens Elinga, Huiskamer, ca. 1665–75

© State Hermitage Museum, St Petersburg .

 

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).