Lezing ‘Tuinarchitectuur door eeuwen heen’ bij Volksuniversiteit

39 Views

Op donderdag 14 april staat de lezing ‘Tuinarchitectuur door eeuwen heen’ bij de Volksuniversiteit Zevenaar op het programma. Yvonne de Boer vertelt op een inspirerende wijze over hoe tuinen door de jaren heen zijn aangelegd en hoe en waarom de verschillende stijlen in tuinarchitectuur zijn ontstaan.

Hoe vaak maak je niet mee dat een huis met een mooie tuin verkocht wordt en dat de nieuwe bewoners alles veranderen. De hele tuin gaat op de schop. Dat is altijd al het geval geweest.

In iedere periode ontstonden er weer andere tuinindelingen naar de mode van die tijd. Soms heel praktisch en vaak omdat het mode was. De steeds veranderde tuinarchitectuur wordt besproken en wat voor opvattingen daaraan ten grondslag lagen. Verschillende tuinen komen aan bod vanaf het paradijs, de tuinen in de oudheid, zoals Pompeii, tot formele tuinen zoals Versailles en het Loo, Engelse landschapstuinen, cottagetuinen tot moderne tuinopvattingen, zoals verticale tuinen en daktuinen.

De lezing, ’s avonds vanaf 20.00 uur, gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. Via de website van de Volksuniversiteit (www.vuzevenaar.nl) kun u zich aanmelden. Voor meer informatie kunt u bellen of een e-mail sturen (0316-333443 // info@vuzevenaar.nl).

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!