zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioWethouder trapt project 'Westervoort zwerfafvalvrij' af

Wethouder trapt project ‘Westervoort zwerfafvalvrij’ af

Op zaterdag 2 april om 11 uur verricht wethouder Hans Breunissen samen met leden van drie sportverenigingen de aftrap voor het project ‘Westervoort (zwerf)afval vrij’. AVW ‘66, Sportclub Westervoort en Tennisvereniging Westervoort gaan plasticflesjes, blikjes en drinkpakjes apart inzamelen. Ook gaan leden van de clubs de eigen locatie en de omgeving zwerfafvalvrij houden. In een convenant leggen de sportclubs en de gemeente de afspraken vast.

De sportverenigingen doen enthousiast mee aan het project. Door de gescheiden inzameling van de plastic flesjes, blikjes en drinkpakjes besparen ze op de kosten voor het restafval. Ook krijgen ze van de gemeente een vergoeding in natura voor hun deelname, denk aan nieuwe afvalbakken, sportmaterialen of shirtsponsoring. Voor het opruimen van het zwerfafval hebben de clubs de materialen gekregen die ze daarbij nodig hebben: hesjes, knijpers en handschoenen.

Het project, onderdeel van een 2-jarige landelijke pilot, moet ervoor zorgen dat de inwoners van Westervoort niet alleen thuis afval scheiden, maar ook bij de sportvereniging en op school bijvoorbeeld. Na deze kick off vraagt de gemeente ook basisscholen en andere sportverenigingen om mee te doen. Het doel van het project is dat het steeds verder wordt uitgerold en andere organisaties/verenigingen ook aanhaken.

Westervoort heeft al flinke stappen gezet in het verminderen van het huishoudelijk restafval. Bovendien is er vanuit de gemeente aandacht voor afval scheiden en zijn er regelmatig acties en projecten die bijdragen aan een schoon Westervoort. Deze pilot is een vervolgstap. De clubs geven nu dus ook het goede voorbeeld door blikjes, drinkpakjes en flesjes in te zamelen in speciale oranje containers.

Foto: Hans Breunissen, gemeente Westervoort

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties