‘Liemers staat bekend om zijn veelzijdigheid’

28 Views

Voor de rubriek De Liemers Werkt bezoeken we regelmatig een ondernemer of medewerker van een Liemers bedrijf.

 Naam?
“Ferdinand Eeuwes, ik woon in Groessen. Mijn bedrijf heet De Groene Schuur.”

Bedrijf?
“Ik heb het bedrijf overgenomen van mijn ouders. Bij De Groene Schuur hebben we een kwekerij met meer dan 350 verschillende producten, die we ook bij onze kookcursussen gebruiken. We hebben zo’n twintig culturen waar we gerechten van koken. Vaak gebruiken we ‘vergeten groenten’, die net wat anders zijn dan gewend. Denk daarbij aan rode boerenkool, oranje of paarse bloemkool en ga zo maar door. Onze producten zijn altijd vers, zodat mensen leren wat er in die periode van het jaar groeit. Ik geef altijd uitleg wat, en vooral waarom, je iets nodig hebt. Ook vertel ik hoe het er in de natuur aan toe gaat. Verder geef ik excursies en werk natuurlijk in de kas.”

Vrije tijd?
“Ik vind het heerlijk om even rond te rijden in de cabrio, of om leuke dingen te doen met mijn vrouw.”

De Liemers?
“Ik ben hier geboren en getogen.”

Mooiste plekje?
“De Liemers staat bekend om zijn veelzijdigheid, zowel qua producten als qua omgeving. Dat is mooi om te zien. We hebben water, mooie cultuurgronden, stukjes bos. Het Rijnstrangengebied is een prachtig voorbeeld van die diversiteit.”

Lokaal werken?
“Lokaal werken is zeker belangrijk! Zo verkopen we verschillende streekproducten in onze winkel. In onze kookstudio werken we samen met verschillende zzp’ers uit de omgeving. In de Liemers kunnen we elkaar goed versterken, door de grote diversiteit aan bedrijven.”

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!