dinsdag, juni 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgLoes van der Meijs nieuwe burgemeester Doesburg

Loes van der Meijs nieuwe burgemeester Doesburg

De gemeenteraad van Doesburg beveelt Loes van der Meijs aan bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties als nieuwe burgemeester van Doesburg. De raad heeft dit uitgesproken tijdens de extra openbare raadsvergadering van 15 oktober 2015 op advies van de vertrouwenscommissie.

Op basis van de aanbeveling van de Doesburgse gemeenteraad doet de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht aan de Koning.

 

Loes Van der Meijs is 54 jaar oud, getrouwd en heeft 4 kinderen. Voor de VVD in Doetinchem werd zij in 1998 gemeenteraadslid en was zij van 1999 tot 2004 fractievoorzitter. In de periode 2004-2005 was zij interim-wethouder in Doetinchem. Na vervolgens weer als raadslid en fractievoorzitter voor de VVD actief te zijn geweest is zij sinds 2006 tot heden werkzaam als wethouder in Doetinchem. In haar wethouderstijd heeft zij voor langere en kortere tijd veel verschillende portefeuilleonderdelen gehad.

 

Unaniem
De vertrouwenscommissie was unaniem in haar advies aan de gemeenteraad. De commissie  omschrijft mevrouw Van der Meijs als een toegankelijk, enthousiast, prettig en gedreven bestuurder met een krachtige persoonlijkheid. Zij heeft feeling met de regio, goede regionale contacten en een sterk relevant netwerk. Als netwerker en verbinder kan zij veel voor Doesburg betekenen en toevoegen.

 

Verklaring
David van Sommeren, de voorzitter van de vertrouwenscommissie, gaf bij de bekendmaking van de aanbeveling aan dat Loes van der Meijs naar verwachting van grote waarde  zal zijn voor de verdere ontwikkeling van Doesburg. Van der Meijs heeft aangegeven zich voor langere tijd aan Doesburg te willen verbinden.

 

Procedure
In opdracht van de gemeenteraad heeft de vertrouwenscommissie in de afgelopen maanden het raadsvoorstel voorbereid. Zij heeft op basis van gehouden selectiegesprekken en de profielschets, die tijdens de raadsvergadering van 16 april jongstleden in het bijzijn van de Commissaris van de Koning is vastgesteld, een advies aan de raad uitgebracht.
De vertrouwenscommissie bestaat uit de fractievoorzitters: David van Sommeren (voorzitter), Patrick Ott, Wil Verlaan, Yvonne Irving, Gerard Albers, Martin Korporaal en Kees van Immerzeel. Als adviseurs zijn aan de commissie toegevoegd Fred Jansen (wethouder) en Hans Visser (loco-gemeentesecretaris). De raadsgriffier, Diana Voorhof, ondersteunt de vertrouwenscommissie bij haar werkzaamheden.

 

Vervolg
Met het aanbevelingsbesluit van de raad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester van Doesburg nog niet afgerond. Op basis van de aanbeveling doet de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht aan de Koning. De nieuwe burgemeester wordt vervolgens bij Koninklijk Besluit benoemd voor een periode van zes jaar.

De gemeenteraad streeft ernaar dat Loes van der Meijs tijdens de buitengewone raadsvergadering van vrijdag 18 december 2015 om 15.00 uur als de nieuwe burgemeester van Doesburg kan worden geïnstalleerd.

De burgemeestersvacature ontstond na het overlijden van burgemeester Kees Luesink op 27 december 2014. Sinds 15 december 2014 is de heer Gosse Noordewier waarnemend burgemeester. Hij zal op 17 december 2015 afscheid nemen van de gemeenteraad.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties