maandag, april 22, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenLoo kleurt oranje op Koningsdag

Loo kleurt oranje op Koningsdag

Loo pakt op Koningsdag (woensdag 27 april) nog grootser uit dan voorheen. KlupOranje, de organisatie van de festiviteiten in het dorp, heeft een uitgebreid programma samengesteld. Nieuw is dit jaar onder meer de parade met versierde fietsen door de straten van Loo. Het programma begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 19.00 uur.

Het is in 2016 het derde achtereenvolgende jaar dat er op Koningsdag van alles te beleven valt in het dorp. Afgelopen jaren waren gedurende de hele dag honderden mensen op de been. Net als tijdens de eerste twee edities is het terrein achter schuttersgebouw Willem Tell (Loostraat 38, Loo) de centrale locatie waar de activiteiten gehouden worden. De toegang is gratis voor jong én oud.

Fietsparade, veldspeurtocht en zeskamp
De opening is ditmaal bijzonder. Om 12.00 uur wordt aan de Hoflaan, ter hoogte van het hofje met seniorenwoningen, het startschot gegeven voor de fietsparade. Alle kinderen uit Loo en omgeving zijn van harte welkom om aan te sluiten met hun oranje versierde fietsen. Er volgt een tocht door Loo die eindigt achter schuttersgebouw Willem Tell. De aankomst is voorzien rond 13.00 uur.

Nadien zijn er op het feestterrein achter Willem Tell leuke spelactiviteiten. De grootste uitdaging voor jong en oud is ongetwijfeld de zeskamp. Daarnaast zijn er springkussens en is er een gezellige braderie. Nieuw is de veldspeurtocht met het thema: ‘vroeger en nu: leven in Loo’. Er is een terras waar bezoekers een drankje kunnen drinken. Zanger Roy Wilting verzorgt een optreden.

Foto: Koningsdag Loo 2015

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties