dinsdag, april 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenLoo staat 'foxwild' carnaval te wachten

Loo staat ‘foxwild’ carnaval te wachten

De Nathalzen hebben een nieuwe prins. Komend jaar regeert prins Wery I (Wery Hugen) samen met adjudant Berry (Stevens) over Loo. Het nieuwe kabinet werd zaterdagavond tijdens de uitverkochte Loose Avond geïnstalleerd. De leus van beide heren is: ‘Alles geet op tilt, wi-j zun foxwild.’

Voor Wery en Berry kwam met de onthulling een lang bewaard geheim uit. Beide heren waren lange tijd geleden gevraagd om prins en adjudant te worden, maar vanwege het coronavirus bleven prinses Edith en adjudant Willy langer aan dan van tevoren verwacht. Wery: “Het is fantastisch dat we dit geheim na ruim een jaar met alle Nathalzen kunnen delen. We zijn trots dat we de kar mogen trekken en gaan er een prachtig jaar van maken. Iedereen is welkom op al onze feesten en tijdens de uitstapjes van De Nathalzen.”

Wery en Berry zijn zeker geen onbekenden voor De Nathalzen. Beide heren zitten al heel wat jaren in de Raad van Elf. Binnen de vereniging zijn zij gewaardeerde vrijwilligers. Onder andere in de jeugdcommissie zijn Wery en Berry zeer actief.

Vol programma
De onthulling van het nieuwe kabinet was een van de vele programma-onderdelen van de Loose Avond, zoals de pronkzitting in Loo heet. De Nathalzen namen eerder op de avond afscheid van prinses Edith en adjudant Willy, installeerden maar liefst vijf nieuwe Raad van Elf-leden (Tom Hooyman, Remon Scholten, Martijn Boss, Richard Kummeling en André van Sadelhoff) en zetten de initiatiefnemers achter de ‘Oekraïne-hulpactie’ in het zonnetje. Zij hielden eerder dit jaar vanuit Loo een grootse hulpactie voor het door oorlog getroffen Oekraïne en werden daarom uitgeroepen tot ‘Nathalzen van het Jaar’. Marika Biacsics en Carla van Ditshuizen namen het bijbehorende schild in ontvangst.

Daarnaast bood de Loose Avond volop vertier voor de uitverkochte feestzaal. Vele artiesten en buutreedners uit eigen dorp hadden acts en sketches voorbereid. Achtereenvolgens traden op: Lastig Zat, Zwerver Rudolf, Harry Eigus, de Blote Poten Paoters, Immerloos, De Klos N.V. en De Gummieberen. Muziek was er van Loos Alarm.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties