Maarten Zaagman, nieuwe dirigent slagwerkgroep Liemers Harmonie Duiven

486 Views

Na 12 jaar onder leiding te hebben gestaan van John Sonderen, heeft slagwerkgroep Liemers Harmonie Duiven een nieuwe dirigent gevonden in de persoon van Maarten Zaagman. Vanaf 5 januari 2016 zal hij zowel de slagwerkgroep als de jeugdslagwerkgroep gaan dirigeren. Samen met John Sonderen gaat Maarten de slagwerkopleiding verzorgen voor de leerlingen bij Liemers Harmonie Duiven.

Maarten Zaagman (31), afkomstig uit Zevenaar, studeerde slagwerk aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem en volgde gelijktijdig dirigeerlessen. In het vervolg van zijn opleiding specialiseerde hij zich in muziektheater. Maarten is onder andere werkzaam als dirigent bij KNA Zeddam en bij Muziekvereniging Crescendo in Zevenaar, waar hij ook meespeelt bij de slagwerkgroep. Hij speelt ook in producties van muziektheatergezelschap Kwatta en slagwerkformatie Radac.

Met de nieuwe dirigent wil slagwerkgroep Liemers Harmonie Duiven doorgaan op de ingeslagen weg, waarbij kwaliteit en entertainment elkaar in balans houden. Zo speelt de groep mooie concertwerken, maar entertaint ze het publiek ook met swingende samba’s of optredens op maat. Afgelopen september trad de slagwerkgroep op tijdens Duuve te Gek!, waar het ook de Cul d’Or, de cultuurprijs van Duiven, in ontvangst mocht nemen. Met deze nieuwe dirigent bewaart Liemers Harmonie Duiven de kwaliteit en het enthousiasme om de komende jaren nog meer muziek te maken.

De slagwerkgroep kan ook nieuwe, enthousiaste leden gebruiken. De slagwerkgroep repeteert op dinsdagavond van 19.45 tot 21.45 uur in ’t Muziekhuus aan de Visserlaan 39 in Duiven. Kennis maken met Liemers Harmonie Duiven kan ook via de mail: secretaris@liemersharmonie.nl.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!