maandag, juni 24, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioMeidenteam Kofschip Internationaal Kampioen Cruyff Court

Meidenteam Kofschip Internationaal Kampioen Cruyff Court

Na een spannende maar respectvolle strijd is het meidenteam van Het Kofschip Internationaal Kampioen Cruyff Courts 6 vs 6 2015 geworden. Ze streden samen met een ander team uit Nederland, twee uit Spanje en twee uit Catalonië, onder toeziend oog van Johan Cruijff, in Spanje om deze titel.

Johan Cruijff reikte de prijs uit aan de kampioenen. Cruyff Courts 6 vs 6 is een internationaal kampioenschap waar jongens en meisjes tot en met 12 jaar aan deelnemen op één van de Cruyff Courts . In totaal namen ruim 21.000 kinderen in verschillende voorrondes aan het kampioenschap deel.

Net als op de Cruyff Courts staan de ‘14 regels van Johan Cruijff’ ook bij Cruyff Courts 6 vs 6 centraal. Het zijn algemene regels waar alle deelnemers aan dit voetbaltoernooi van op de hoogte moeten zijn. RESPECT (regel 3) krijgt speciale aandacht binnen het kampioenschap. Zo tekenen alle deelnemers aan het begin van het toernooi de respectvlag en wordt respectvol gedrag beloond met de Respect Award.

Naast het voetballen, hebben de kinderen workshops gevolgd waarin zij hun leeftijdsgenootjes uit de andere landen en hun culturen leren kennen en hebben ze samen een bezoek gebracht aan Camp Nou, het stadion van FC Barcelona.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties