Midwinterhoornwandeltocht Doesburg over de vestingwallen

128 Views

Op zondag 27 november gaat de 7 km lange Midwinterhoornwandeltocht Doesburg over de vestingwallen, door de historische binnenstad en voor de 20 km-lopers zelfs tot in het prachtige buitengebied van Angerlo.

Onderweg klinken op verschillende plaatsen langs de route de mystieke tonen van de houten midwinterhoorns. Natuurlijk ontbreken de oude verdedigingswerken, de batterijen, niet in de wandeling. Een mooie afwisseling van historie en natuur met begeleiding van de midwinterhoornblazers.
De midwinterhoorngroep Doesburg bestaat uit 11 enthousiaste leden uit Doesburg en omgeving. Naast het blazen wordt ook een demonstratie gegeven over het maken van de hoorns. Een kunst die de leden uitstekend beheersen naast het blazen van de traditionele melodieën zoals “d’ olde roop” en het “lange duuster”.

Midwinterhoornblazen behoort tot ons immaterieel cultureel erfgoed en zondag 27 november is de eerste dag in de adventsperiode waarop geblazen mag worden. De periode van blazen loopt door tot Driekoningen op 6 januari waarna de hoorns weer worden opgeborgen. Na de wandeling op 27 november treedt de groep in de periode tot en met 6 januari nog op bij scholen, bejaardentehuizen, kerstmarkten, kerstconcerten, openluchtmuseum en de Landleven Winterfair in Arnhem.

Er kan gekozen worden uit twee afstanden: 7 of 20 km. Beide tochten zijn voor rolstoelgebruikers geschikt, maar gaan dan niet over de vestingwallen. De route is bewegwijzerd en er is een routebeschrijving. De kosten bedragen € 3,00 (€ 1,00 korting voor KNWB leden) per persoon en voor kinderen t/m 12 jaar € 1,00.

Start en finish zijn in het clubgebouw “de Harmonie”, Burgemeester Nahuyssingel 2 a 6981 AE Doesburg. Er kan gestart worden tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Finish is uiterlijk 16.00 uur.

Gratis parkeren kan op het terrein “De Bleek” , “De Turfhaven” en de “Linie”.

Nadere informatie: www.midwinterhoorngroepdoesburg.nl

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!