donderdag, mei 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenMijlpaal in proces naar Fashion Outlet Centre in Zevenaar Oost

Mijlpaal in proces naar Fashion Outlet Centre in Zevenaar Oost

Op 17 december hebben wethouder Anja van Norel van de gemeente Zevenaar en directeur Frank Verkerk uit naam van Kondor Wessels Projecten (KWP) een samenwerkingsovereenkomst gesloten. In de overeenkomst staan afspraken hoe te komen tot de realisatie van het Fashion Outlet Centre (FOC) in Zevenaar. Een belangrijke mijlpaal om met vertrouwen de volgende fase in te gaan.

Overeenstemming
De samenwerkingsovereenkomst volgt op de intentieovereenkomst die de partijen op 24 maart 2014 tekenden. Hierin spraken zij af tot een vervolgovereenkomst te komen. Voorwaarde hiervoor was overeenstemming over de stedenbouwkundige inpassing van het FOC op de Spoorallee en de daarbij behorende grondprijs. Beide partijen zijn het nu hierover eens. Het doel van de samenwerking tussen Zevenaar en KWP is de daadwerkelijke ontwikkeling en realisatie van het FOC.

 

Waardevolle ideeën
Om maximaal te profiteren van de komst van een FOC, is de omgeving actief betrokken bij de planvorming. Er zijn diverse bijeenkomsten met partijen uit de omgeving, zoals omliggende gemeentes en ondernemers uit Zevenaar en de regio georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten is geïnventariseerd welke maatregelen genomen zouden moeten worden om de synergie tussen een FOC en allerlei andere voorzieningen te bewerkstelligen. Dit heeft waardevolle ideeën opgeleverd. In de samenwerkingsovereenkomst zijn afspraken gemaakt over hoe deze ideeën verder uitgewerkt worden en de maatregelen vastgelegd kunnen worden.

 

Vervolg
Zodra het uitwerkingsplan Spoorallee onherroepelijk is, volgt de uitwerking van het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitsplan. Er loopt nog een juridische procedure tegen het uitwerkingsplan. Op 20 januari 2016 is de zitting bij de Raad van State. Zo’n 6 tot 12 weken na de zitting wordt de uitspraak verwacht. KWP start bij het onherroepelijk worden van het uitwerkingsplan met het benaderen van toekomstige huurders. Dit doet zij samen met haar partners Veluwezoom Verkerk (VolkerWessels) en Stable International. Volgens de huidige planning is het FOC gereed in 2019.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties