vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenNieuw evenement GRUOSNA 838 als opvolger van Amsterdamse Avond

Nieuw evenement GRUOSNA 838 als opvolger van Amsterdamse Avond

De Amsterdamse Avond in Groessen heeft zijn laatste editie inmiddels gehad. Maar om na veertien jaar helemaal niks te doen, was de organiserende commissie een beetje te gortig. De commissie heeft gekozen voor een nieuw evenement met de nieuwe naam Gruosna 838, waaronder uiteenlopende thema’s kunnen worden georganiseerd. Het eerste thema wordt ‘De jeugd van vroeger’.

De naam ‘Gruosna 838’ is afgeleid van het jaartal 838, het jaar waarin Groessen (Gruosna) en Duiven (Thuvine) voorkomen in een officiële akte over ruil van eigendommen. De commissie spreekt het op z’n dialect uit als ‘Groese 8-3-8’. Dat onder deze naam allerhande thema’s georganiseerd kunnen worden, zou het zomaar kunnen zijn dat er in de toekomst weer eens een Amsterdamse Avond kan worden opgezet. Ook het nieuwe logo is flexibel door het bekende ‘poppetje’ uit het oude logo aan te passen aan het thema. Voor het eerste thema ‘De jeugd van vroeger’ zit dit poppetje op een bromfiets, verwijzend naar ‘brommers kieken’. Daarmee wordt gedoeld op een weerzien van alle mensen die in de jaren 70 betrokken waren bij de vele grotere en kleine disco’s die in Duiven, Groessen en Loo bestonden. Van Octopus Duiven, Rinoceros Groessen, De Tackel Loo, De Herberg Duiven, De Uitlaat Groessen en De Waay Groessen zijn bestuurders en dj’s achterhaald. In gezamenlijk overleg wordt een prachtig programma opgesteld. Er worden muzieklijsten opgesteld, de oude logo’s zijn opgepoetst, de passende live band ‘Sinusgroup’ is gecontracteerd en de zaal wordt toepasselijk ingericht, want voor het brommers kieken hoeven de gasten niet naar buiten, en hebben de deelnemende disco’s de mogelijkheid op eigen manier herinneringen te tonen en te delen.

Zaterdag 12 maart 2016 staat zaal Gieling in het teken van ‘De jeugd van vroeger’ een gezellige avond voor de soos- en discogangers van weleer, maar ook nieuwsgierige jongeren van tegenwoordig zijn welkom. De entree van € 7,50 (of € 5 in de voorverkoop) is bewust laagdrempelig gehouden om zoveel mogelijk mensen te laten meegenieten van de oude sfeer.

De commissie bestaat uit vrijwilligers en is onderdeel van Carnavalsvereniging De Deurdreiers te Groessen.

De commissie ‘Gruosna 838’ bestaat uit voorzitter René van Brandenburg, en de leden Peter Berendsen, Geert Smits, Rob Wilting, Rob Gieling, Theo Gieling en (adviseur) Sjef Holland

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties