dinsdag, februari 27, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenNieuwe muurschildering in Doesburg

Nieuwe muurschildering in Doesburg

Op maandag 23 januari opende wethouder Stan Hillenaar in de Kosterstraat in Doesburg een ‘Hanzemuurschildering’ met daarop een Hanzetafereel. Deze muurschildering is onderdeel van zeven muurschilderingen die gerealiseerd zijn vanuit het INTERREG-programma Grensoverschrijdende samenwerking: Hanzesteden – toen en nu”.

Muurschildering

Op de schildering staan een man en een vrouw in middeleeuwse kleding die in de Waag handelswaar als zeezout, Hanzebier, Doesburgse mosterd en ‘Doesburgse moppen’ uitruilen. Paul Staarink en zijn partner Els Goedings poseerden voor de foto die nageschilderd is. Niet toevallig, want de voorouders van Paul Staarink startten Staarink warenhuis ooit in het pand waarop de schildering nu te zien is. Het heette toen nog de ‘Kleine Bazaar‘, de naam die nog altijd te zien is op de gevel van het pand waar nu AMI Kappers gevestigd is. De schildering werd in vijf dagdelen in november aangebracht door De Strakke Hand.

Samenwerking

De muurschildering kwam tot stand vanuit het project “Grensoverschrijdende samenwerking: Hanzesteden – toen en nu” dat werd uitgevoerd in het kader van het INTERREG-programma Duitsland-Nederland. De negen Nederlandse steden die al samenwerken vanuit Hanzesteden Marketing werkten voor toeristische productontwikkeling vier jaar lang samen met vijf Duitse Hanzesteden. Bij de realisatie van de muurschildering waren onder meer de volgende partijen betrokken: Gemeente Doesburg, Achterhoek Toerisme, Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, Hanzesteden Marketing/Marketing Oost en de Strakke Hand. Voor het ontwerp werden lokale experts geraadpleegd.

 

Toeristische productontwikkeling

Andere producten die voortkwamen uit de grensoverschrijdende samenwerking zijn de Hanzesteden fietsroute (450 km), de Doesburgse stadsplattegrond en het Doesburgse Hanzebier en Hanzebrood.

 

Meer informatie op: bezoekdoesburg.nl/Hanzemuurschildering

 

Fotograaf: . Harry van den Broek.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties