maandag, juni 24, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenNomineren voor Liemerse Sportprijs gestart

Nomineren voor Liemerse Sportprijs gestart

Vorige week werden we opgeschikt door het plotselinge overlijden van Victor Steeman (22), Liemerse Sportman van 2020-2021. Alsof dat niet erg genoeg was, overleed enkele dagen later ook zijn moeder. De Liemerse Sportprijs besteedt de komende editie aandacht aan Victor, die met zijn sportieve successen van dit jaar wederom een grote kanshebber was.

Werd de prijsuitreiking vorig jaar nog vanwege de pandemie in kleine kring gevierd; dit keer staan alle signalen op groen voor een groot feest. Dat betekent dat er vanaf vandaag kan worden genomineerd en op woensdag 7 december de prijzen worden uitgedeeld bij Zalencentrum Wieleman in Westervoort.

De Liemerse Sportprijs is een rondtrekkend ‘circus’ door de Liemers. Na Duiven (2018) en Zevenaar (2019) zou de sportkaravaan twee jaar geleden Westervoort aandoen. De hoop was net als de eerste twee edities op een volle zaal. Maar de pandemie gooide zowel in 2020 als in 2021 roet in het eten. De feestelijke uitreiking ging niet door.

De organisatie bleek niet voor één gat te vangen en besloot om de verkiezingen en de uitreiking wel door te laten gaan, maar dan op een verantwoorde manier. Zo verrasten ze de winnaars door de prijzen samen met de Liemerse wethouders gewoon thuis uit te reiken. “We combineerden twee sportjaren”, vertelt voorzitter Peter Karreman van de Liemerse Sportprijs. “Zo deden we toch recht aan soms wel hele bijzondere hoogtepunten in de carrière van een aantal Liemerse sporters. Prestaties die deels ook in 2020 plaatsvonden. Dat vonden ook de Liemerse sportliefhebbers. Er werd weer massaal genomineerd en gestemd, met als gevolg een prachtig rijtje winnaars.”

Over de Liemerse Sportprijs

De Liemerse Sportprijs wil sporters die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben verricht in het zonnetje zetten. De Liemerse Sportprijs is een initiatief van de Liemerse gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar en de sportredactie van dagblad De Gelderlander. De eerdere edities trokken ruim 300 bezoekers en waren echte happenings. Zo reikte PSV-spits Luuk de Jong samen met Liemerse burgemeesters de prijzen uit, kwam toenmalig Graafschap-trainer Mike Snoei langs, waren er muzikale intermezzo’s en vooral veel sporters die we blij mochten maken met een award. Dat gaat ook dit keer weer gebeuren. In verschillende categorieën worden er ‘Liemerse’ prijzen uitgereikt: sportman, sportvrouw, sportploeg, coach, talent en aangepaste sporter.

Vanaf vandaag kunnen de nominaties worden doorgegeven via www.liemersesportprijs.nl. In iedere klasse selecteert de jury drie genomineerden waarop ook het publiek vervolgens kan stemmen.

7 december volgt vervolgens de feestelijke uitreiking in Westervoort.

Foto: Trots Sportvrouw 2020-2021 Luna Bloem en voorzitter van de Liemerse Sportprijs Peter Karreman.

Foto: René Nijhuis

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties