donderdag, mei 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLevenHeropening kruising Noordeinde – Oude Doesburgseweg Zevenaar

Heropening kruising Noordeinde – Oude Doesburgseweg Zevenaar

Op woensdag 22 juni is de kruising Noordeinde – Oude Doesburgseweg heropend. Inwoner Jan Elffrink, bewoner aan de Oude Doesburgseweg, en wethouder Toon Albers van gemeente Zevenaar hebben gezamenlijk de openingshandeling voor hun rekening genomen.

De kruising Noordeinde – Oude Doesburgseweg heeft de afgelopen tijd een reconstructie ondergaan. De vernieuwde kruising is veiliger geworden, met name voor fietsers. De fietsers zijn, waar mogelijk, gescheiden van het gemotoriseerd verkeer. Daarnaast is er een oversteekplaats voor voetgangers geplaatst en is er een wegversmalling aangelegd om de snelheid van het verkeer terug te dringen. Met de reconstructie van de kruising is ook het gebied verfraaid met mooie wandelpaden en beplanting in het middeneiland.

Beter zicht

De heer Jan Elffrink, wonend aan de kruising Noordeinde – Oude Doesburgseweg, is een van de inwoners die betrokken was bij de reconstructie van Noordeinde. Een van de suggesties die de heer Elffrink heeft gedaan, was het weghalen van een boom, vlak aan de Oude Doesburgseweg. Bij de reconstructie is deze boom verwijderd, waardoor er meer zicht is. ‘Het resultaat is schitterend geworden. Er is beter zicht door de lantaarnpaal in de middenberm. Alles is prima gegaan, de uitvoering is vlot verlopen. De gemeente heeft geluisterd naar de omwonenden en heeft wat met hun suggesties gedaan’, aldus Jan Elffrink.

Vooruitgang

Mevrouw Ria Nieuwenhuijs beaamt het verhaal van haar buurtgenoot. ‘Er is werkelijk naar ons geluisterd en er is ook à la minute geacteerd door gemeente en uitvoerder Verhoeven. De schuine stoepranden zijn mooi en doelmatig. Een minpunt is de korte voorsorteerruimte bij het fietspad richting het centrum. De tijd zal uitwijzen of dat dit in praktijk nog gewijzigd moet worden’, aldus Ria Nieuwenhuijs. Ook bewoners van het appartementencomplex Lindestaete zijn tevreden. ‘Het is een hele vooruitgang, vooral voor voetgangers, fietsers en auto’s. Er zou alleen nog minder hard gereden mogen worden op Noordeinde richting Arnhemseweg. De beplanting is mooi. Hopelijk blijft dat ook zo en wordt het onderhoud straks net zo goed uitgevoerd als nu. Ik was nieuwsgierig hoe het zou gaan worden en ben heel tevreden met het resultaat!’.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties