zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenTweede Jeugddag harmonie en schutterij Duiven

Tweede Jeugddag harmonie en schutterij Duiven

Liemers Harmonie Duiven en Schutterij Onderling Genoegen houden op zaterdag 2 juli voor het tweede jaar de jeugddag ‘Join LHD&OG’. Vanaf 10.00 zijn kinderen uit de gemeente Duiven van harte welkom in de OGTent op het Remigiusplein om kennis te maken met verschillende facetten van een muziekvereniging en een schutterij.

Evenals vorig jaar kunnen kinderen van 8 tot 16 jaar in korte workshops kennismaken met vendelzwaaien, handkruisboogschieten, het bespelen van diverse blaasinstrumenten, schieten met luchtgeweren, marcheren en geweerexercities. Nieuw dit jaar is de workshop slagwerk onder leiding van een professionele slagwerktrainer en de workshop Tambour-maître, waarin kinderen voelen hoe het is tijdens een optocht aan het hoofd te staan van een grote fanfare te staan. De deelnemers worden in groepen verdeeld in de leeftijd van 8-12 jaar en 13-16 jaar.
De kinderen brengen het geleerde in de praktijk met het dagkampioenschap geweerschieten op een koningsvogel. Voor de schutterij is dit tevens de generale repetitie voor het jeugdkoning(in) schieten. Voor het eerst in de 120-jarige geschiedenis van Onderling Genoegen staat deze wedstrijd namelijk op het programma tijdens het schuttersfeest in augustus.
Ook de inwendige mens wordt tijdens deze dag goed verzorgd. Tussen de middag is er een gezamenlijke maaltijd. Drinken en wat lekkers worden wederom beschikbaar gesteld door Jumbo Eilandplein, die de jeugddag een warm hart toedraagt. De dag wordt rond 15.30 uur afgesloten met een gezamenlijke korte rondgang die eindigt met een vendelhulde bij de Remigiuskerk.
Deelname aan deze jeugddag is gratis. Inmiddels hebben zich meer dan veertig kinderen aangemeld. Tot vrijdagmiddag 1 juli aanstaande kunnen kinderen zich aanmelden via www.ogduiven.nl.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties