maandag, december 11, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenOfficiële opening Hof van Heden

Officiële opening Hof van Heden

Een nieuwe en bijzondere werkplek voor drie dagbestedingsgroepen van Elver

Vrijdag 20 oktober was de officiële opening van Hof van Heden, een unieke dagbestedingslocatie met een rijke historie. De voormalige kerk, met zorgvuldig behouden historische elementen, heeft een transformatie ondergaan tot een moderne dagbestedingsplek. Deze karakteristieke locatie is de nieuwe werkplek van drie dagbestedingsgroepen van Elver: Paradizo, Dierengroep en Stal & Zo.

Dagbesteding in een kerkgebouw, dat is een grote verandering. Niet alleen omdat het functionele gebruik van de ruimtes geheel anders is, maar ook in de beleving van inwoners Nieuw-Wehl en omgeving.

Officiële opening

Wethouder Moors opende de middag. Hij vertelde over de rijke geschiedenis van de kerk en het dorp Nieuw-Wehl. Bestuurder Irma Harmelink nam het stokje over en vertelde meer over de dagbestedingsgroepen en de toekomst. Vervolgens plantten de Vrienden van Elver symbolisch een boom die staat voor groei in de toekomst. De Vrienden van Elver zijn tijdens het hele verbouwingsproject enorm betrokken geweest. Zij maakten bijvoorbeeld de kassen in de tuin mogelijk. Na de ‘officiële’ opening kregen genodigden de mogelijkheid om de dagbestedingsruimtes van Hof van Heden te bewonderen. Zoals veel buren zeggen: “Het is ontzettend mooi geworden!”

Trotse deelnemers

De deelnemers zijn trots en blij met hun nieuwe werkplek. Deelnemers Paradizo: “Het is heel mooi geworden. Ben blij dat ik hier mag werken.” Begeleider Rob van Paradizo: “Met de naam Hof van Heden is het een tuin van deze tijd en blijven we kijken naar de toekomst. We staan voor biologisch, duurzaam, vooruitstrevend en vernieuwend. Dat zie je terug in het hergebruiken van producten en het niet gebruiken van bestrijdingsmiddelen.”

Terugblik

Achterwehl was in 1900 een buurtschap van het dorp Wehl. Wat betreft de kerk waren de bewoners aangewezen op de voorzieningen in Wehl. Vanwege de slechte zandpaden was er sterke behoefte aan een eigen kerk in Achterwehl. Daarom werd in mei 1924 machtiging verleend voor het bouwen van een kerk en pastorie. De kerk en de pastorie zijn onderling met elkaar verbonden. Zo ontwikkelde zich langzaam een dorpskern. De kerk was een belangrijk onderdeel van de gemeenschap, dat door de jaren heen vele veranderingen heeft gezien. Nu, bijna een eeuw later, wordt het nieuw leven ingeblazen als Hof van Heden.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties