Heeft u ook al zo’n zin in de lente?

56 Views

Door de extreem warme februari dagen kwam de natuur al vroeg tot bloei. Wellicht heeft u ook de eerste vlinders, bijen en hommels weer gezien druk op zoek naar het eerste stuifmeel.

Solitaire en wilde bijen vormen tezamen met de hommels en de honingbijen de superfamilie van de angeldragers [Apoidea s.l]. Maar wat weten we van deze soorten. We hebben dr. Arie Koster, [stads]ecoloog, bioloog, imker, uitgenodigd om hierover te vertellen . Hij is expert op het gebied van bij-vriendelijke inrichting van het openbaar groen en een eminent kenner van de inheemse flora en fauna [o.a. wilde bijen]. Misschien beter bekend als de man achter de online bijenhelpdesk.

De kans is groot dat je ergens het woord ‘permacultuur’ tegenkomt. Maar wat houdt permacultuur nou eigenlijk in?
Er zijn heel veel verschillende definities, maar misschien is permacultuur niet zo makkelijk in één zin samen te vatten. Marc Siepman, onze spreker van vanavond, leert ons de grondslagen kennen.

Dat een omslag keihard nodig is, behoeft geen uitleg meer. Van extreme kou tot brandende hitte: de weerrecords vliegen ons om de oren. De biodiversiteit verdwijnt in ongekend tempo. Er komen steeds meer problemen bij, maar de oplossingen veroorzaken vaak alleen maar meer problemen. Permacultuur geeft handvatten om anders naar de problemen te kijken en echte oplossingen te vinden door te observeren en te leren van de natuur.

Datum: 19 maart 2019
Locatie: Partycentrum De Dèèl
Didamseweg 13, 7037 DH Beek
Entree: € 3,00

https://www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek/activiteiten/natuur-actief-9

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).