zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenOpbrengst wintermarkt Symbion naar Serious Request

Opbrengst wintermarkt Symbion naar Serious Request

De wintermarkt van Symbion, de Liemerse school voor praktijkonderwijs, heeft ruim 2000 euro opgeleverd. Het geld is bestemd voor Serious Request, de jaarlijkse actie van 3FM voor een goed doel. Leerlingen en docenten brengen de opbrengst vrijdag naar het Glazen Huis in Heerlen.

 

De wintermarkt van Symbion is bijzonder, omdat de leerlingen alle spullen die zij verkopen zelf maken. Dit doen ze grotendeels tijdens de lessen. Dit is mogelijk omdat Symbion veel praktijklessen op het rooster heeft staan. De markt op donderdag 10 december werd drukbezocht. Zowel ouders als buurtbewoners waren uitgenodigd. De sfeer was erg gezellig. De leerlingen vonden het prachtig om eigen producten te mogen verkopen.

 

De bezoekers konden onder andere appeltaarten, cupcakes, pindakransen, kerstdecoraties, deurstoppers en Symbion-scrubzout kopen. Uiteraard was er ook erwtensoep en glühwein. Bovendien hadden de leerlingen allerlei acties bedacht om geld in te zamelen. In de buurt van de school zijn bijvoorbeeld lege statiegeldflessen opgehaald en voor een geldelijke bijdrage werden rapnummers afgespeeld die de leerlingen zelf hadden gemaakt. Daarvoor volgden zij tijdens de dramalessen een workshop rappen.

 

Volgens directeur Lia van den Hatert is de wintermarkt een mooie manier om het onderwijs op Symbion te koppelen aan een goed doel: “Het is veel leuker als je tijdens de kook- en technieklessen bezig bent met dingen te maken die je later gaat verkopen. De leerlingen zijn dan nét even fanatieker. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen beseffen dat onderwijs voor veel kinderen elders in de wereld niet vanzelfsprekend is.”

 

Daarmee verwijst Lia van den Hatert naar het Serious Request-goede doel van dit jaar. De 3FM-diskjockeys zamelen geld in voor kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties