maandag, juni 24, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurOpeningsfestival De Lantaern

Openingsfestival De Lantaern

Muziekcafé De Lantaern houdt op zaterdag 29 augustus voor het eerst een groots festival als opening van het nieuwe muzikale seizoen. Burgemeester Jan de Ruiter geeft om 15.30 uur het startsein van het festival door het nieuwe logo van dit muziekcafé te onthullen.

Dit festival duurt van 15.00 tot 24.00 en wordt gehouden in en rond de Hooge Bongert 3 (naast de bibliotheek) in Zevenaar. Op drie podia binnen en buiten zullen diverse artiesten uit de Liemers acte de présance geven. De band 6 after 8 verzorgt om 15.00 uur de aftrap met swingende covers. Om 15.30 uur wordt het optreden onderbroken voor de onthulling van het nieuwe logo van Muziekcafé De Lantaern door burgemeester Jan de Ruiter. Daarna kunnen de voetjes weer van de vloer tijdens de klanken van 6 after 8. Om 16.00 uur is het binnen goed toeven. Het duo Visions of Johanna laat het publiek een half uur genieten van prachtige luisterliedjes. Aansluitend speelt theatergroep IJsbloemen de voorstelling ‘ Gezellig samen een borreltje’ En waar kan dit anders gespeeld worden dan voor de bar. Van 16.30 tot 17.00 is er een Open Podium voor kinderen op het kleine podium/pleintje voor de bibliotheek. Om 17.00 uur is het voor iedereen tijd om naar buiten te gaan waar de band Crash Out het grote podium zal gaan betreden voor een één uur durend optreden, waarin zij prachtige covers ten gehore zullen brengen. Zanger Henry Welling start om 18.00 uur binnen zijn performance met zelfgeschreven liedjes in dialect. Van 18.30 tot 19.00 laat de Duivense “Indian Fluteplayer” Rik Bakker de kinderen tot zich komen om te luisteren naar een dierenverhaal gelardeerd met fluitklanken. Trio PaGeRo staat om 19.00 op het grote buiten podium te trappelen om aan hun optreden met covers van Nederlandse liedjes te beginnen. Om 20.00 is het tijd voor Cabaret. Cabaretier Coen van den Aardweg uit Duiven wil in een half uur tijd wat nieuw materiaal uitproberen op het publiek. In deze zelfde tijd zal Rik Bakker nogmaals optreden op het kleine Podium. Samen met Marcel Sloot laat hij de bezoekers genieten van Zuid Amerikaanse Indianenmuziek. Het avondprogramma, dat in zijn geheel binnen zal plaatsvinden start om 21.00 uur met de zeer succesvolle entertainer Louis Roes. Daarna zal om 22.00 uur zanger Paul Mulder het publiek met een lach en een traan meevoeren naar mooie plekjes en leuke gebeurtenissen. Soms in het Nederlands, soms in het dialect. Als afsluiter heeft Muziekcafé De Lantaern de nog jonge folkband Yssel weten te strikken.

Het is niet alleen muziek wat de klok slaat tijdens het Openingsfestival van Muziekcafé De Lantaern. Van 15.00 tot 21.00 kunnen de bezoekers zo’n twintig kraampjes bezoeken met kunst, cultuur en etenswaren. Ook de kinderen hoeven zich absoluut niet te vervelen. Zij kunnen zich van 15.00 tot 15.30 uur en 17.00 tot 17.30 uur laten schminken door kunstenares Sonja Bruggenwirth. In de voorleestent van de bibliotheek worden er om 15.30 en om 17.30 verhalen voorgelezen door medewerkers van de bibliotheek En als klap op de vuurpijl geeft Circus Poehaa om 16.00 uur en om 18.00 een voorstelling.

Kortom er valt veel te zien en te beleven op 29 augustus van 15.00 tot 24.00 uur tijdens het Openingsfestival van Muziekcafé De Lantaern. Dit festival staat in het kader van ‘ Gemaakt in Gelderland/Gemaakt in De Liemers’ .

Datum               : zaterdag 29 augustus 2015

Open                  : vanaf 20.15 uur, aanvang: 15.00 uur

Adres                  : De Hooge Bongert 3 (naast de Bibliotheek)

Toegangsprijs   : Gratis

OLYMPUS DIGITAL CAMERAYsselVisions of Johanna6after8

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties