donderdag, mei 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeMontferlandNationale top vrouwenvoetbal komt naar Loil

Nationale top vrouwenvoetbal komt naar Loil

De nationale top van het vrouwenvoetbal komt op 15 augustus naar Loil. ADO Den Haag, FC Twente, PEC , Heerenveen, Telstar maken samen met het Belgische Anderlecht uit wie het eerste ‘ING Dames Beloften Toernooi’ op haar naam gaat schrijven.

Het toernooi is genoemd naar hoofdsponsor ING. De bank schreef in 2014 een sponsorprogramma uit om samen met de KNVB het amateurvoetbal in Nederland een impuls te geven. Clubs met een originele pitch maakten kans op een sponsorschap. Die van Loil viel in de smaak en daarmee in de prijzen. Drie jaar lang sponsort ING Loil voor 20.000 euro per jaar. Dat de pitch van Loil geen loze woorden blijken, bewijst de praktijk. De vereniging hield een pasjes actie voor de jeugd, realiseerde een pannaveld op het sportpark en schafte nieuwe shirts aan. Met het toernooi op 15 augustus maakt de club een volgende ambitie uit de pitch waar: het promoten van het damesvoetbal. De zes clubs strijden in twee poules om de hoogste eer. De wedstrijden duren drie kwartier en na elke wedstrijd worden er strafschoppen genomen. Behalve de wedstrijd om de vijfde en zesde stek en één van de twee openingswedstrijden worden alle wedstrijden op het kunstgrasveld gespeeld. Naast het toernooi vindt op 15 augustus ook het Nederlands Kampioenschap ‘Kratje Trappen’ voor dames en meiden op het sportpark plaats. Met de Terborgse Wijncentrale als sponsor. De bedoeling is simpel: iedereen krijgt vanaf drie verschillende afstanden de mogelijkheid om een kratje, dat op het dak van het doel van het pannaveld staat, te raken. Wie het meeste scoort is winnaar en mag zich Nederlands Kampioen ‘Kratje Trap’ noemen. Daarnaast zijn er leuke prijzen te winnen. Inschrijven kan via www.damesbeloften.nl. Het toernooi begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

OOK INTERESSANT?

1 REACTIE

  1. Een super geweldig initiatief echter gebruik de juiste term.

    In deze zin “Met het toernooi op 15 augustus maakt de club een volgende ambitie uit de pitch waar: het promoten van het damesvoetbal.” dient ‘damesvoetbal’ vervangen te worden door ‘vrouwenvoetbal’.

    De term damesvoetbal stamt uit het verre verleden en is al enige jaren niet meer de werkterm.

    En ook vreemd dat ‘ING Dames Beloften Toernooi’ niet naar ‘ING Vrouwen Beloften Toernooi’ ooit aangepast is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties