Operaduo Ventier zingt voor het gewone gepeupel

5 Views

Operamuziek iets van vroeger? Saai, has been, verleden tijd? Laat u niets wijsmaken. Opera is hipper dan hip, en helemaal van deze tijd. Sopraan Elles Venhuizen en mezzosopraan Aaike Nortier zijn daarvan het levende bewijs, en zij willen hun grote passie (OPERA!) terugbrengen in de samenleving. Op zondag 2 oktober laten ze in Doesburg horen dat opera niet oubollig is, of stoffig, maar juist veelzijdig en verfrissend.

 

‘Opera iets voor oude grijze mannen met veel te veel geld en een witbehaarde buik?’  Ja daar kunnen de twee theatrale zangeressen zich wel een beetje in vinden. Althans: in de laatste eeuw is dat wel een beetje zo geweest. Maar oorspronkelijk was opera júíst bedoeld voor het gewone gepeupel, voor de jeugd, voor het gespuis? Operaduo Ventier wil dit idee weer in the running brengen en schrijft daarom toegankelijke voorstellingen over en met opera’s, voor iedereen.

 

Culturele Zondag

 

Tijdens de Culturele Zondag zijn er bij Podium Doesburg twee klassieke concerten, die worden geprogrammeerd in samenwerking met het conservatorium van ArtEZ University of the Arts in Zwolle. De concerten zijn gratis toegankelijk, maar het publiek wordt gevraagd om een vrijwillige financiële bijdrage. De musici zijn gevorderde talenten van de afdeling klassieke muziek van ArtEZ. De concerten duren 30 tot 45 minuten en starten om 13.30 uur en om 15.00 uur. Tijdens de concerten is geen inloop mogelijk. Kijk voor het programma op de website.

 

Zondag 2 oktober| 13.30 en 15.00 uur | Pay as you go away

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!