maandag, juni 24, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenPittige struintocht Lobberdense Waard

Pittige struintocht Lobberdense Waard

Op verzoek van de Stichting Streekbeheer Rijnstromen en in samenwerking met de IVN regiowerkgroep De Liemers organiseert het Activiteitenteam van het Toeristisch Informatie Centrum ’t Gelders Eiland op zaterdag 15 oktober a.s. een prachtige struintocht door de Lobberdense Waard. Verleden, heden en toekomst van dit gebied worden met elkaar verbonden tijdens deze informatieve wandeling van ca. 7 km. 

De Lobberdense Waard is een gebied van 222 hectare dat omringd is door dijken. Aan de teen van de Rijndijk liggen bosrijke, oude kleiputten met hoge natuurwaarden. Dit prachtige gebied is vroeger ten behoeve van de steenfabrieken afgegraven en weer teruggegeven aan de natuur. U kunt hier heerlijk struinen en zo maar oog in oog komen te staan met een ree. De hier uitgezette runderen van het ras Blonde d’Aquitaine lopen vrij rond in het gebied. Vele soorten vogels kunt u hier in hun natuurlijke omgeving ontdekken. Zo hoort u de bonte specht geregeld tegen de bomen hakken en kan het zo maar gebeuren dat u een koppel ganzen of zwanen tegenkomt. 

Na een wandeling door het uitgestrekte deel van de waard wordt het splitsingspunt van Rijn, Waal en Pannerdens Kanaal ter hoogte van Fort Pannerden bereikt, vanwaar de tocht vervolgt wordt richting steenfabriek Kijfwaard-Oost. Onderweg wordt verteld over de toekomstplannen voor het gebied. Na het passeren van de steenfabriek loopt de route van west naar oost en begint het echte struinwerk. Denk dus aan goede schoenen! 

 

Ontvangst met koffie/thee/kruidkoek tussen 9:30-10:00 uur bij Buitengoed Gelderse Waarden, Rijndijk 2, 6911 KA Pannerden. Start 10:30 uur.

Kosten: € 4,00 p.p. en optioneel lunch voor € 6,00 p.p. De lunch bestaat uit huisgemaakte boerenfriet en een broodje kroket 

Aanmelden voor woensdag 12 oktober via www.gelderseiland.nl  

Foto gemaakt door Jannet Tigchelaar

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties