vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuur'Hal 12 als voorkeurslocatie voor cultureel Zevenaar'

‘Hal 12 als voorkeurslocatie voor cultureel Zevenaar’

Hal 12 blijft in de toekomst als voorkeurslocatie in beeld voor cultureel Zevenaar. Wethouder Anja van Norel tekende namens de gemeente Zevenaar samen met Stichting Filmhuis Zevenaar en Stichting Culturele Voorzieningen in de Liemers een intentieverklaring hiervoor.

De genoemde culturele partijen zijn van mening dat Hal 12 van het voormalig BAT-terrein in Zevenaar belangrijk cultureel erfgoed vertegenwoordigt in de Liemers. “Sinds daar geen sigaretten meer geproduceerd worden, hebben wij samen gezocht naar een zinvolle nieuwe betekenis. Daarbij hebben wij gefocust op culturele en maatschappelijke voorzieningen voor de gehele Liemers, langs de thema’s sociale innovatie, ontmoeting en delen, cultuur en natuur en logistiek en duurzaamheid. Wij verwachten dat invulling van Hal 12 bijdraagt aan de levendigheid in deze streek”, aldus wethouder Van Norel.

De intentie is om in constructief overleg de uitwerking van de invulling van het overige deel van de hal met culturele en maatschappelijke functies af te ronden. In lijn met de in het Masterplan Hal 12 beschreven mogelijke ontwikkeling dragen de vestiging van aanvullende partijen zoals de Regionaal Sociale Dienst (RSD), mogelijk de cultuurhistorische vereniging, welzijnsinstellingen en andere maatschappelijke en culturele voorzieningen bij aan de synergiemogelijkheden met de kernpartners.

Om dit ‘huis der gemeenschap’ voor de inwoners van Zevenaar en de Liemers te kunnen realiseren, heeft het college op 19 januari 2016 besloten de raad voor te stellen een krediet beschikbaar te stellen ten behoeve van de huisvesting van de Regionale Sociale Dienst in Hal 12. Ook wordt de raad voorgesteld een krediet beschikbaar te stellen om, parallel aan en zoveel mogelijk aansluitend op het traject huisvesting RSD, de ontwikkeling van het overige deel van de hal met culturele en maatschappelijke partijen voor te bereiden. De raad neemt eind februaribegin maart een besluit over deze aanvragen.

De ondertekening van de intentieverklaring tussen de partners voorziet in het belang om uiteindelijk te streven naar een sluitende exploitatie van de gehele hal, waarbij er ook een uitspraak vanuit de provincie en/of andere fondsen ligt over een mate van cofinanciering.

Op de foto Vanaf links Bert Frölich van Stichting Culturele Voorzieningen in de Liemers, wethouder Anja van Norel van de gemeente Zevenaar en Harri de Vries van Stichting het Filmhuis Zevenaar.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties