vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioAanpassing wegen Hengelder en Arnhemseweg Zevenaar

Aanpassing wegen Hengelder en Arnhemseweg Zevenaar

Vanaf vandaag liggen de provinciale plannen voor aanpassingen van de wegen Arnhemseweg en Hengelder in Zevenaar ter inzage. De provincie wil deze wegen aanpassen naar aanleiding van het groeiende verkeer en de geplande doortrekking van de A15 en verbreding van de A12. Om die reden is er op donderdag 3 november een inloopbijeenkomst gepland in het gemeentehuis van Zevenaar, waar iedereen de plannen kan bekijken. Provinciale Staten stellen het definitieve inpassingsplan vast in 2017.

De geplande aanpassingen bestaan onder andere uit het verbreden van de wegen en de aanleg van vrijliggende fietspaden. De provincie zorgt ervoor dat de wegen goed in het landschap passen, onder andere door nieuwe bomen en ander groen te planten. Langs de Arnhemseweg in Zevenaar komen een geluidswal en een gemetselde muur bij de komgrens. Ook wordt er gebruikgemaakt van geluidreducerend asfalt. Zo wordt de geluidstoename van het groeiende verkeer zo veel mogelijk tegengegaan.

Alle informatie online
Alle informatie is vanaf 20 oktober te vinden op de website van de provincie: www.gelderland.nl/a15-aansluitingen. Daar is onder andere een impressie te vinden van hoe de wegen er straks uitzien. Op de website staat ook hoe iedereen tot en met 30 november een officiële reactie (zienswijze) kan indienen. Het digitale ontwerp-inpassingsplan is te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/ via tabblad ‘Een plan bekijken’ en ‘Bestemmingsplannen’ in het zoekvenster onder de tab ID. Via de zoekterm NL.IMRO.9925.IPOWNZevenaar-ONT1 zijn de plannen vanaf 20 oktober online in te zien. De plannen liggen vanaf die dag ook ter inzage in het gemeentehuis van Zevenaar.

Inloopbijeenkomst donderdag 3 november
De provincie organiseert een inloopbijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden op donderdag 3 november over het inpassingsplan Arnhemseweg en Hengelder in Zevenaar. Alle geïnteresseerden zijn welkom tussen 17.00 en 20.30 uur in de raadszaal van gemeentehuis Zevenaar, Kerkstraat 27. Er is geen vast programma, iedereen kan binnenlopen tussen de aangegeven tijdstippen. Medewerkers van de provincie en gemeente zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en toelichting te geven.

Tijdens de bijeenkomsten toont de provincie:
• hoe de wegen er straks uitzien;
• het ontwerp-inpassingsplan (provinciaal bestemmingsplan voor Zevenaar);
• informatie over het besluitvormingsproces en
• de verwachte effecten voor lucht en geluid.

Provinciale Staten stellen plan vast
Provinciale Staten stellen het definitieve inpassingsplan uiterlijk in 2017 vast. Het streven is dat de voorgenomen aanpassingen aan de weg in 2019 of 2020 worden uitgevoerd. In ieder geval gelijktijdig met – of voorafgaand aan – de werkzaamheden voor de doortrekking van de A15 en de verbreding van de A12.

Bestuursovereenkomst
Aanleiding voor de inpassingsplannen is de doortrekking van de A15 en de verwachte groei van het verkeer in de regio: hiervoor moet de capaciteit van de wegen worden uitgebreid. In november 2015 legden de provincie en het Rijk in een aanvullende bestuursovereenkomst extra maatregelen vast die ten goede komen aan de leefbaarheid en ruimtelijke kwaliteit, zoals de verdiepte ligging en deksel bij Helhoek.

Foto: Provincie Gelderland

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties