dinsdag, juni 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioEvenementenPlanten tellen en hooiruiter maken

Planten tellen en hooiruiter maken

Op vrijdag 21 juni organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een buitenwerkmiddag bij biologische boerderij De Houberg in Herwen. Samen met boer Arjan en boerin Martine gaan vrijwilligers planten tellen en een hooiruiter maken.
De werkdag duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Belangstellenden melden zich aan voor de werkdag via slgelderland.nl.

Arjan en Martine runnen sinds een paar jaar de natuurinclusieve boerderij De Houberg.
Ze willen weten hoe de biodiversiteit op hun terrein in de loop van de jaren verandert. Samen met vrijwilligers willen ze ook extra maatregelen nemen voor meer biodiversiteit, zoals het maken van een hooiruiter of takkenril of kleinschalig landschapsonderhoud. Ze willen ook vogels, libellen en vlinders gaan tellen. Vrijwilligers kunnen daarbij helpen en ook met andere boerderijklussen.

Wormen geteld
Op de vorige werkdag in mei hebben vrijwilligers een rondleiding gekregen en kennisgemaakt met de bijzondere dieren op De Houberg: de Lakenvelder en Wagyu koeien, Mangalica varkens en uitloopkippen. Daarna zijn de wormen geteld op verschillende plekken op het terrein. De start van de allereerste monitoring!

Boer Arjan Bisschop en boerin Martine: “De basis is voor ons de bodem. Een gezonde bodem zorgt voor gezonde planten. Gezonde planten zorgt voor gezonde dieren. Gezonde dieren resulteren in de beste kwaliteit voedsel met een hoge voedingswaarde”.

Buitenwerkdagen voor bewoners in de omgeving van Zevenaar

Dit is één van de buitenwerkdagen waarvoor Arjan en Martine bewoners in de omgeving van Zevenaar uitnodigt. Het doel is uiteindelijk om een groepje vrijwilligers bij elkaar te krijgen dat een keer in de maand wil komen helpen bij de monitoring en het onderhoud van het landschap op de boerderij. Vind je dit ook leuk, meld je dan aan.

Aanmelden

Aanmelden voor de werkdag kan via de website van SLG: slgelderland.nl/projecten/boerderijwerkgroep-de-houberg

Dit is een activiteit van het Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties