dinsdag, juni 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeBlogger Tijn TiedinkBlog Tijn Tiedink: Stront aan de knikker bij de gemeente Westervoort

Blog Tijn Tiedink: Stront aan de knikker bij de gemeente Westervoort

Eind vorige maand kopte de Gelderlander: ‘Westervoorts tapijtkunstwerk moet hoe dan ook weg, wat de raad er ook van vindt’, en ik dacht: interessant. Ik ben op onderzoek uitgegaan en het bleek dat de hele Dorpsstraat die overgaat in de Hamersestraat wordt geasfalteerd, dit omdat omwonenden overlast ervaren. De overlast bestaat uit geluidsoverlast en dat kwam van het Perzische tapijt dat gemaakt is door Marcel Smink. Er liggen twee soorten klinkers in de Dorpsstraat, het tapijt is gemaakt van de ene soort en de rest van de weg van de andere soort. Door dit verschil in klinkers ontstaat er een trilling als voertuigen hier hard overheen rijden. 

GroenLinks Westervoort en PvdA Westervoort wilden niet dat het tapijt weggehaald zou worden en dienden een motie in om het tapijt te behouden. Het college antwoordde op de motie als volgt: ‘Bij behoud van het kunstwerk ontstaat er een overgang tussen twee type verhardingen, namelijk betonklinkers en asfalt. Dit leidt tot trillingen en geluidshinder. Omdat beton meer uitzet dan asfalt, zal het beton het asfalt opstuwen. Bij koud weer ontstaat juist een grote naad. Als gevolg hiervan zullen jaarlijks reparaties nodig zijn’ Een andere reden dat het besluit niet meer kan worden teruggedraaid is omdat er inmiddels al afspraken zijn gemaakt met de wegbeheerders.

Dat het tapijt weg gaat staat vast, maar wat gebeurt er dan met de klinkers? Daar heeft de gemeente een oplossing voor: ze worden namelijk opgeslagen en dan op een andere plek weer terug gelegd, het plan is om dit in de nieuwe Westervoortse wijk Westervoort-Noord te doen. Deze verhuizing kost in totaal, houd je vast, 150.000 euro. Waarvan ik denk: doe dat nou niet! Westervoort is al geen rijke gemeente, dus besteed het geld dan aan iets nuttigs!

Het asfalteren gebeurt van 15 juli tot 9 augustus. De gemeente belooft dat aanwonenden en ondernemers gewoon bereikbaar zullen blijven.

Artikel van Liemers Nieuws

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties