zondag, december 10, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgPodium Doesburg | Het Nederlands Bach Consort speelt Hanzestroom

Podium Doesburg | Het Nederlands Bach Consort speelt Hanzestroom

Het Nederlands Bach Consort speelt Hanzestroom

 

In 2023 bestaat het Hanzeverbond 800 jaar. Het Nederlands Bach Consort brengt de geschiedenis tot leven met een fictief dagboek van een Hanzekoopman, gespeeld door Alfred van den Heuvel. Oude en hedendaagse muziek verbinden het verleden met het heden. De unieke Hanze-composities van tenor én componist William Knight vormen op zondag 28 juni om 15.30 uur de rode draad van het concert.

 

    ‘Ik ben Hendrik Pieterszoon Schuyt, maar zegt u maar gewoon Dirk. Ik ben geboren in 1490. Als kind wou ik al onderdeel zijn van iets groters, een vriendenkring, een verbond.’’

 

Zo begint het dagboek van Hanzekoopman Hendrick Pieterszoon Schuyt, geschreven door artistiek leider en countertenor Sytse Buwalda en acteur Alfred van den Heuvel. Aan de hand van dit fictieve dagboek brengt Het Nederlands Bach Consort de geschiedenis weer tot leven. Een spannend verhaal over verraad, liefdesperikelen, kameraadschap en bloedspetters waarin de muziek het verhaal op de voet volgt. Prachtige muziek waarvan sommige stukken nog nooit in Nederland zijn uitgevoerd! Geheel volgens de Hanze-ideologie gaf Het Nederlands Bach Consort aan tenor en componist William Knight de opdracht een muziekstuk te componeren met als basis de tekst van een volksliedje uit de 16e eeuw dat ooit te horen was in de straten van bijvoorbeeld Zwolle, Harderwijk, Deventer en Doesburg. Een unieke muziekvoorstelling waarin gelukkig ook veel gelachen kan worden.

 

Zondag 18 juni, 15.30 uur. Toegang  € 25,00

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties