Podium Doesburg | International Jazz Day verbindt grenzeloos door muziek

18 Views

International Jazz Day verbindt grenzeloos door muziek

De derde Doesburgse editie van International Jazz Day laat letterlijk zien en horen dat jazz muziekstijlen en achtergronden doorbreekt. Trio Over Een Andere Boeg en het Blue Train Jazz Quartet vormen op zondag 30 april vanaf 14.00 uur de line up van een concert in drie sets. Podium Doesburg doet samen met Doesburg Jazz voor de derde keer mee aan dit het wereldwijde evenement dat als motto heeft: Jazz breaks down barriers.

Trio Over Een Andere Boeg treedt op in een ongebruikelijk samenstelling van drums, trompet en Turkse saz. Het trio neemt zijn publiek in de eerste set mee in een avontuurlijke reis van Arabische tot aan klassieke muziek en alles wat daar tussen zit. In de derde set ligt de nadruk op jazz-pop en klassieke jazz. Over Een Andere Boeg is een ‘grenzeloos trio verbonden door muziek.’  Over een andere boeg wordt in de tweede set afgelost door het Blue Train Jazz Quartet. Dit ad doc gezelschap laat een aantal stukken horen die voor de musici de eerste kennismaking vormden met jazzmuziek, zoals Straight No Chaiser, A Night in Tunisia of Worksong. De verbindende factor in de drie sets is drummer Jonathan Nobel, die het programma samen met Doesburg Jazz samenstelde.

Bezetting:

Trio Over Een Andere Boeg: Jawdat Shaabo, saz (baglama), Jonne Kleinjan, trompet, Jonathan Nobel, drums. Blue Train Jazz Quartet: Chaja Donkers, zang, Matthia Berkens, gitaar, Kobus Assink, contrabas, Jonathan Nobel, drums.

International Jazz Day | zondag 30 april, 14.00 uur | Toegang  € 5,00

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!