Power Horse terug in Duiven!

266 Views

2003 werd de eerste trekpaardencompetitie in het Horsterpark in Duiven gehouden. Zeventien jaar was het een evenement met veel activiteiten.

Door corona konden de wedstrijden niet door gaan, maar nu, in afgeslankte vorm wordt er weer een Powerhorse Competition gehouden.

Zaterdag 20 en zondag 21 aug zijn er wedstrijden. Om 9:00 uur begint men met de keuring van de paarden en aansluitend zijn er in verschillende ringen wedstrijden.

De trekpaarden zijn minimaal 4 jaar oud en 750 kg. Het evenement is op het hoofdterrein van het Horsterpark en is gratis en vrij toegankelijk.

Naast de wedstrijden zal ook de trekpaarden Vredesgroep uit Duitsland, die sinds 4 aug vanaf Emmeloord door Nederland trekt, met de Vredesklok in het park aanwezig zijn.

De groep met ca 20 ruituigen, 40 paarden en ca 50 mensen komen speciaal voor de Powerhorse naar Duiven en zijn beide dagen in het park om het verhaal van de vrede te vertellen. In 2025 brengt men deze vredesklok, die gegoten is uit oud oorlogsmateriaal naar Jerusalem.

Volgens Henk Nijland is dit een unieke gebeurtenis, om de trekpaarden en menners aan het werk te zien.

De Vredestocht ging eerder op 5 mei van dit jaar, vanuit Duiven op trektocht naar de Europesche Unie in Brussel.

Nu brengt men de boodschap in het Horsterpark tussen Duiven en Westervoort.

Ingang Horsterparklaan Duiven aan de Heilweg.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!