dinsdag, juni 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurJeroen Nijland nieuwe prins van De Toetenburgers

Jeroen Nijland nieuwe prins van De Toetenburgers

Het weekend 21 en 22 november is bij de Toetenburgers een ‘weer olderwets’ gezellige pronkzitting gehouden; hier is Prins Jeroen I geïnstalleerd als nieuwe prins. Prins Jeroen I (Nijland) wordt bijgestaan door zijn adjudant Martin (van Grootheerst). Beide komen uit de Carnavalsgroep ”de Deurzuupers”. Samen zullen zij er voor zorgen dat De Toetenburgers komend carnavalsjaar vol enthousiasme vertegenwoordigd worden in Boemelburcht. Ze regeren onder de leus: “met 2 zuupers aan de top, 4 dagen Ooy op zijn kop!”

Tijdens de prinswisselingsact die plaatsvond in “Café Blauwe Bart” kwam de nieuwe prins tevoorschijn uit de Jukebox waar hij zich gedurende de act verstopt had. Na de installatie van Prins Jeroen I en adjudant Martin ging men verder met het programma. Geweldige acts kwamen voorbij waaronder een muziekspektakel van slagwerkgroep Cresendo, Gradje Boemel, optredens van de dansgardes en als klap op de vuurpijl een geweldig optreden van de Senaat.

Naast deze acts heet de Toetenburgprijs een speciaal plekje in dit programma. De hoogste verenigingsonderscheiding van carnavalsvereniging De Toetenburgers wordt jaarlijks uitgereikt en is dit jaar toegekend aan Doedorp. Weer of geen weer de 150 vrijwilligers zorgen ervoor dat de kinderen in de zomervakantie een fantastische bouwweek kunnen beleven, ongeacht je afkomst en thuissituatie zorgt Doedorp ervoor dat 500 kinderen ieder jaar weer even kind kunnen zijn op het terrein aan de Breuly.

Doedorp heeft een sociale functie die valt en staat met vrijwilligers. Deze vrijwilligers uit alle rangen en standen neemt ieder jaar weer hun vrije dagen op om dit evenement tot een succes te maken. Daarom vinden de Toetenburgers dat Doedorp de hoogste verenigingsonderscheiding verdient.

Al met al was het een zeer afwisselend programma vol humor. Niets was aan het toeval overgelaten en weer tot in de puntjes geregeld. Met anderen woorden het was ‘weer olderwets’ gezellig en lachen in Ooy.

De Toetenburgers is een carnavalsvereniging met zo’n 850 leden. De Toetenburgers is het gehele jaar actief met carnavalsactiviteiten, de dansgardes en het Breulyfeest. Lid worden van Toetenburgers kan al voor 17,50 euro. Hiervoor heb je 4 avonden entree en nog meer voordelen. Voor meer informatie zie www.toetenburgers.nl. Volg ons ook op twitter en facebook .

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties