vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioRebecca van Beukering wint vrijwilligersprijs Westervoort

Rebecca van Beukering wint vrijwilligersprijs Westervoort

Tijdens de vrijwilligersavond op 7 december 2016 heeft Rebecca van Beukering het Lokaal Compliment 2016 ontvangen. Aan deze onderscheiding is ook een prijs verbonden: een geldbedrag van € 500,-. Ieder jaar reikt de gemeente Westervoort het Lokaal Compliment uit aan een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die zich heeft onderscheiden dat jaar.

Rebecca ontving uit handen van burgemeester Arend van Hout het Lokaal Compliment 2016. De twee andere genomineerden waren: Martin Stevens en Stichting 6 minuten zone. Ook deze vrijwilligers verdienen het om vanwege waardevolle initiatieven in het zonnetje te staan, aldus juryleden Janiek Kroon, Jos Booltink en Milo Pas.

Rebecca van Beukering
Rebecca doet veel voor de minima in Westervoort. Op eigen initiatief en op eigen kracht heeft zij een netwerk opgebouwd om mensen te helpen die het minder goed hebben. Zo heeft zij een eigen voedselbank en kledingbank opgezet en helpt zij mensen die het financieel of administratief niet op orde hebben. Wanneer iemand geen onderdak meer dreigt te hebben dan zorgt zij ervoor dat er een oplossing komt. Daarnaast organiseert Rebecca dit jaar voor de derde keer een sinterklaasfeest, o.a. voor kinderen uit gezinnen die het financieel wat moeilijker hebben.
De jury vindt het ontzettend knap dat Rebecca zich als eenmanskracht (geheel belangeloos) zo inzet voor de medemens in Westervoort. Daarom verdient Rebecca het Lokaal Compliment 2016!

Martin Stevens
Martin is ontzettend actief voor de Westervoortse gemeenschap. Hij is betrokken bij de Historische Kring; hier verricht hij veel kluswerkzaamheden en helpt hij bij de voorbereiding van lezingen en exposities. Ook bij de St. Werenfridus parochie helpt Martin bij allerlei activiteiten. Hij zit in de klusgroep van de kerk, voert beheerderswerkzaamheden uit bij Inloophuis de Herberg en ondersteunt bij de voorbereiding van vieringen. Daarnaast is Martin als vrijwilliger actief bij o.a. Hamerstaete/ Westerstaete, de Zondag-wandelgroep en Koningsdag.

Stichting 6 minuten zone
Een 6 minutenzone is een gebied dat zo is ingericht dat mensen binnen 6 minuten de juiste hulp kunnen bieden bij een hartstilstand: 112 bellen, starten met reanimeren en een AED inzetten. Hiermee is de kans op overleven aanzienlijk vergroot. Voor een goed werkende zone zijn veel vrijwillige hulpverleners nodig én voldoende AED’s. De vrijwilligers van Stichting 6 minuten zone Westervoort hebben in korte tijd gezorgd voor een dekkend netwerk om spoedeisende hulp te verlenen. Ondanks dat zij al eerder genomineerd waren (2013) vindt de jury het belangrijk dat Stichting 6 minuten zone Westervoort wederom een nominatie krijgt.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties