Reconstructie kruising Noordeinde – Oude Doesburgseweg

231 Views

De gemeente Zevenaar start op maandag 9 mei met de reconstructie van de kruising Noordeinde – Oude Doesburgseweg. Deze infrastructurele maatregelen dragen bij aan de verbetering van de verkeersveiligheid. De reconstructie heeft tijdelijk grote gevolgen voor de verkeersomloop rondom het belangrijke kruispunt.

Om de werkzaamheden veilig uit te voeren wordt de kruising Noordeinde – Oude Doesburgseweg van maandag 9 mei tot maandag 23 mei volledig afgesloten. Wel doet de gemeente er alles aan om de verkeersdoorloop zo goed mogelijk te laten verlopen door middel van omleidingsroutes. Deze lopen via de Ringbaan Oost – Centrumring en via de Arnhemseweg – Ringbaan Noord. Een gevolg voor het busverkeer is dat de halte aan de Haspelstraat gesloten wordt tijdens de reconstructie. Alternatieve haltes hiervoor zijn halte Lentemorgen en halte Oranjelaan.

Doel reconstructie

Het doel van de reconstructie is het verbeteren van de verkeersveiligheid, met name voor het fietsverkeer. Dit wordt in de toekomstige situatie, waar mogelijk, gescheiden van het gemotoriseerd verkeer. Verder komt er een oversteekvoorziening en worden er maatregelen getroffen om de snelheid van het gemotoriseerde verkeer terug te dringen.

Met de aanpak van de kruising wordt tevens de omgeving van het gebied verfraaid. Zo worden wandelpaden aangepast en komt er een vergroot middeneiland dat van groen wordt voorzien.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!