Samen voor een veilig bedrijventerrein Beinum West en Oost

23 Views

De ondernemers van bedrijventerrein Beinum West & Oost slaan de handen ineen. Ze vormden een werkgroep met de brandweer, politie en de gemeente om het ondernemersklimaat op de bedrijventerreinen te verbeteren. Deze samenwerking werd op 13 januari kracht bij gezet door de ondertekening van een intentieverklaring voor de oprichting van een Keurmerk Veilig Ondernemen. Burgemeester Loes van der Meijs- van de Laar: “We zijn trots op de samenwerking door deze ondernemers. En natuurlijk dragen wij ons steentje bij. Het is belangrijk dat we samen onze lokale economie blijven ondersteunen.”

Verbeteren van ondernemersklimaat
Met de ondertekening van de intentieverklaring krijgt het bedrijventerrein het KVO Certificaat waarmee en een goede basis ligt voor samenwerken om het ondernemersklimaat op de Bedrijventerreinen aan te pakken. De werkgroep KVO zal zich in gaan zetten voor zaken als het verbeteren van het openbaar gebied, het tegen gaan van ondermijning en cybercriminaliteit.
Ook geeft de werkgroep KVO adviezen over onder andere brandgevaar, opslag van gevaarlijke stoffen, verkeersveiligheid, camerabeveiliging. Door de samenwerking kunnen ook andere
voordelen worden gezocht. Bijvoorbeeld door gezamenlijke inkoop of door korting op bijvoorbeeld verzekeringspremies.

Keuze maatregelen ligt bij ondernemers
De werkgroep bestaat uit een afvaardiging van de ondernemers. Onder andere Hoornstra Bouw, MKB-Telecom, More Constructie BV, Office Design / Beinumhuis, Groothandel Blok en
Xycleservice ondersteunen dit initiatief. Om een beeld te krijgen van de wensen van alle ondernemers op de bedrijventerreinen krijgen alle ondernemers van deze terreinen een enquête toegestuurd. Hiermee kunnen zij aan geven welke onderwerpen er de komende 3 jaar op de agenda van de werkgroep komen te staan.

Meer informatie
Wilt u meer weten over dit initiatief of wilt u in contact komen met de werkgroep leden ? Dan kunt u contact opnemen met Wendy.Timmer, accountmanager bedrijven van de gemeent Doesburg via Wendy.timmer@doesburg.nl.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!