vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regio'Samen werken aan beter winkelklimaat in Zevenaar'

‘Samen werken aan beter winkelklimaat in Zevenaar’

De start van het centrummanagement in Zevenaar komt steeds dichterbij. Eind juni zijn centrumondernemers, vastgoed en gemeente bij elkaar gekomen in drie werkgroepen om te bepalen waar zij zich gezamenlijk voor inzetten in het Zevenaarse centrum. Op die manier werken Zevenaarse ondernemers en gemeente samen aan een beter winkelklimaat voor winkeliers en consumenten.

Het centrummanagement is een van de actiepunten uit de Centrumvisie die in december door de raad is vastgesteld. Deze visie is in samenwerking met de ondernemersvereniging AOZ tot stand gekomen. Doel van het Centrummanagement is de regionale functie van het centrum te behouden en verder te versterken.

Gezamenlijk resultaat

Een kwartiermaker is met die opgave aan de slag gegaan om het centrummanagement nader te onderzoeken. Een van de acties daarbij was een drukbezochte werksessie met veel goede inbreng van ondernemers en vastgoedeigenaren. Dat heeft geresulteerd in het opstarten van de drie werkgroepen, die alle werken aan een eigen thema. Mogelijk zal Zevenaar ook een centrummanager aanstellen. De verwachting is verder dat de kwartiermaker deze maand zijn advies gereed heeft en dat na de zomer gestart wordt met de uitvoering.

De werkgroepen gaan deze zomer van start met de thema’s ‘Stedelijke ontwikkelingen en winkelaanbod’, ‘Marketing en evenementen’ en ‘Openbare ruimte en bereikbaarheid’. Zo zal de werkgroep ‘Stedelijke ontwikkelingen en winkelaanbod’ zich inzetten voor het verminderen van leegstand, het verbinden van nieuwe initiatieven (Fashion Outlet Zevenaar, BAT-terrein, voormalig gemeentehuis) met de rest van het centrum en het verkleuren van sommige plekken van winkelen naar wonen en/of werken.

 

Er speelt veel in Zevenaar. Het besluit over de herindeling met gemeente Rijnwaarden koerst op een sterke stad en onlangs is bekendgemaakt dat de Fashion Outlet Zevenaar op de Spoorallee komt. Het is daarom een goed moment om met alle partijen te bepalen hoe Zevenaar zich profileert als een centrum met een sterke regiofunctie en een uitgebreid pakket aan voorzieningen, en welke uitstraling en evenementen daarbij passen. Een centrummanager kan daarbij een belangrijke, verbindende rol spelen.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties