dinsdag, juni 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenSchaatsen ín een kerk, het kan deze winter echt!

Schaatsen ín een kerk, het kan deze winter echt!

Het is nog niet eerder vertoond in Gelderland maar in Doesburg gaat het gebeuren: schaatsen ín de kerk! Het moet een echte publiekstrekker worden, schaatsen onder de gewelven van de Grote kerk in het hart van Hanzestad Doesburg. Organisator is de stichting Kerstmarkt in Doesburg. Die pakt dit jaar extra uit. Voorzitter Peter Boon: “We kennen van Doetinchem het rondje schaatsen om de kerk, maar wij gaan nog een stapje verder. Namelijk een rondje schaatsen ín de kerk! Het is sowieso een feestjaar met achthonderd jaar Hanzeverbond. Reden genoeg om iets bijzonders te doen.”

Negen dagen lang de ijzers onder

De traditionele Kerstmarkt is altijd op de eerste zaterdag na Sinterklaas, dit jaar op zaterdag 9 december. En dit jaar gaat dan ook de schaatsbaan open. Dat betekent dat vanaf dat moment iedereen ter plekke schaatsen kan huren en de honderd meter grote baan op kan, tussen de pilaren van de kerk. Heerlijk overdekt schaatsen en tussendoor of na afloop aan de chocomel, gluhwein of een lekker broodje. Het kan allemaal dankzij de Martinikerk en brasserie De Poort. En gelukkig blijft de baan ook liggen na die dag. De schaatsbaan is te bezoeken tot en met zondag 17 december. Op die laatste dag is ook de Winterfair in Doesburg. Alle kinderen van de vier basisscholen in Doesburg en Angerlo mogen in die weken ook een keer gratis komen schaatsen met hun klas, aldus de organisatie. “Want ieder Doesburgs kind moet een keer geschaatst hebben in de kerk”, aldus voorzitter Peter Boon van de stichting Kerstmarkt in Doeburg. Ook worden via de Voedselbank kaarten beschikbaar gesteld.

Dat de schaatsbaan er komt, wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Centrum Belang Doesburg en de ondernemers in de binnenstad. Daardoor kan de entree laag gehouden worden. De schoolklassen mogen, zoals hiervoor vermeld, allemaal een keer gratis komen schaatsen.Sylvia Willems, woordvoerder van de Kerstmarkt-organisatie vult aan: “Het wordt echt heel mooi! Ons grote voorbeeld is Gouda. Daar ligt sinds 2018 elk jaar een ijsbaan in de Gouwekerk, de eerste plek waar ooit in een kerk geschaatst kon worden. Het is daar inmiddels een traditie, wie weet wordt dat hier in Doesburg ook, wij hopen het in ieder geval van wel!”

De kosten en openingstijden van de schaatsbaan zijn als volgt:

Schaatsen kost 2,50 euro en de huur van schaatsen ter plekke kost 1,00 euro. Je mag eigen schaatsen meenemen zoals kunstschaatsen en ijshockeyschaatsen. Noren e.d. zijn niet toegestaan. De baan opent zaterdag 9 december om 11.00 uur en is dan open tot 20.00 uur (op deze dag ook Kerstmarkt van 11.00 tot 17.00 uur). Zondag 10 december open van 12.00 – 17.00 uur. Maandag 11 tot en met vrijdag 15 december open van 14.00 – 19.00 uur. Zaterdag 16 december open van 12.00 tot 21.00 uur. Zondag 17 december open van 12.00 tot 17.00 uur (tegelijk met Winterfair in de binnenstad van Doesburg)

Kerstmarkt Doesburg 2023 is op zaterdag 9 december van 11.00 tot 17.00 uur. De winterfair is op zondag 17 december van 12.00 tot 17.00 uur.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties