Scholen scheiden afval

81 Views

Scholen doen ook mee: blikjes, plastic flesjes en drinkpakjes apart

Het nieuwe schooljaar is begonnen! Goed nieuws voor het project “Westervoort (zwerf)afval vrij”. Naast de sportverenigingen gaan nu alle scholen in Westervoort plastic flesjes, blikjes en drinkpakjes apart inzamelen.

Door de gescheiden inzameling van de plastic flesjes, blikjes en drinkpakjes besparen ze op de kosten voor het restafval. Ook krijgen ze van de gemeente nieuwe afvalbakken, spandoeken en ander pr-materiaal.

Het project, onderdeel van een 2-jarige landelijke pilot, moet ervoor zorgen dat de inwoners van Westervoort niet alleen thuis afval scheiden, maar ook bij o.a. de sportvereniging en op school. Het doel van het project is dat het steeds verder wordt uitgerold en andere organisaties/verenigingen ook aanhaken.

Westervoort heeft al flinke stappen gezet in het verminderen van het huishoudelijk restafval. Bovendien is er vanuit de gemeente aandacht voor afval scheiden en zijn er regelmatig acties en projecten die bijdragen aan een schoon Westervoort. Deze pilot is een vervolgstap. De clubs en scholen geven nu dus ook het goede voorbeeld door blikjes, drinkpakjes en flesjes in te zamelen in speciale oranje containers.

Nieuws over dit project verschijnt onder andere op https://westervoort.supportervanschoon.nl.

 

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!