Schutterij Onderling Genoegen viert haar 120-jarig bestaan

310 Views

Schutterij Onderling Genoegen uit Duiven viert op zaterdag 18 juni aanstaande haar 120-jarig bestaan. De vereniging, opgericht in 1896, organiseert voor haar leden en hun partners een jubileumfeest.

Zoals gebruikelijk in een jubileumjaar wordt op deze dag geschoten voor de titel ‘Koning der Koningen’. Deze eretitel kan worden behaald door de leden die ooit schutterskoning van Onderling Genoegen zijn geweest. Van de 34 nog levende oud-koningen gaan er bijna 30 met elkaar de strijd aan voor deze eretitel. Na een onderbreking van ruim een jaar, mag de schutterij voor het eerst weer schieten met haar traditionele voorladers. Binnen de schutterij is het afgelopen jaar hard gewerkt om aan de strengere eisen voor de benodigde vergunning te voldoen.

Voordat deze ‘Strijd der Titanen’ begint, is er onder begeleiding van Liemers Harmonie Duiven een rondgang door Duiven waarbij het huidige koningspaar Eddy en Jeanne Peer en de huidige Koning der Koningen, Theet van Diek en zijn vrouw Annie worden opgehaald. De schutterij doet een oproep aan de schutters in groten getale met hun houten geweren mee te lopen. Ook kinderen van de leden zijn van harte welkom mee te lopen en krijgen een houten geweer! Aanmelden hiervoor kan vanaf 6 jaar via jeugd@ogduiven.nl.

Na het schieten voor deze koningstitel is er een spetterend feest in de OGTent. De muziek wordt die avond verzorgd door de band “Kiep Movin”.

Het programma van het jubileumfeest ziet er als volgt uit:

17.00 uur Verzamelen functionarissen, schutters en Liemers Harmonie bij de OGTent.
17.15 uur Rondgang door Duiven met ophalen van het huidige koningspaar Eddy en Jeanne Peer en de huidige Koning der Koningen en zijn vrouw, Theet en Annie van Diek.
18.00 uur Ontvangst oud-koningen in de OGTent.
18.30 uur Aanvang Koning der Koningen schieten op het Remigiusplein.
19.30 uur Aanvang feestavond met muziek van “Kiep Movin”.
20.30 uur Huldiging van de nieuwe Koning der Koningen.
00.30 uur Einde feestavond.

De feestavond is een besloten feest voor de leden van de schutterij en hun partners. Toegang tot de schutterszaal is uitsluitend op het vertoon van een lidmaatschapskaart of partnerkaart.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!