zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenSenioren Sociëteit Groessen bestaat een halve eeuw

Senioren Sociëteit Groessen bestaat een halve eeuw

Groessen is een dorp van feesten. Dit keer is het de beurt aan de Senioren Sociëteit Groessen. Het is precies een halve eeuw geleden dat de ouderen in het kerkdorp zich verenigden en dat wordt gevierd met een jubileumfeest op 25 oktober 2015.

De geschiedenis van de Senioren Sociëteit Groessen begint in 1965 met de oprichting van de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO). Met als doel om voor de senioren uit het dorp leuke avonden, bijeenkomsten en activiteiten te organiseren. “Nog steeds wordt er met plezier teruggedacht aan de daguitstapjes, carnavalsavonden, kerstvieringen, sinterklaasactiviteiten en de kermisborrel op de maandagmorgen in de schutterstent”, vertelt voorzitter Sjef Holland. “De KBO was een actieve vereniging die ups en downs heeft meegemaakt maar altijd een centrale rol heeft ingenomen in de Groessense gemeenschap.”

Sjef Holland staat sinds vorig jaar aan het roer bij de Senioren Sociëteit Groessen. Samen met hem trad er een vrijwel geheel nieuw bestuur aan. “Na de wisseling van de wacht zijn we vol enthousiasme aan de slag gegaan. Dit jaar hebben we onze naam gewijzigd in Senioren Sociëteit Groessen en er is een jubileum commissie in het leven geroepen, die zich heeft beziggehouden met de organisatie van onze feestdag op zondag 25 oktober.”

De jubileumdag begint om 10.30 uur met een dienst in de Heilige Andreaskerk. Aansluitend verhuist het gezelschap naar Zaal Gieling waar van 12.00 tot 13.30 uur een receptie wordt gehouden. Om 14.00 uur staat er voor de leden een brunch gepland.  Tegen 16.00 uur eindigt de jubileumdag.
Hoewel iedereen uitkijkt naar 25 oktober kijkt de Senioren Sociëteit Groessen ook al verder in de toekomst. Zo komt Sinterklaas op dinsdag 1 december op bezoek, wordt er op 15 december een kerstviering gehouden in Zaal Gieling, staat de nieuwsjaarsreceptie op 5 januari gepland en wordt er op dinsdag 9 februari carnaval gevierd samen met carnavalsvereniging de Deurdreiers. Sjef Holland: “Onze vereniging bloeit. Het afgelopen jaar is het aantal leden flink gestegen en daar zijn we best trots op in Groessen.”

 

Op de foto vanaf links het bestuur van de Senioren Sociëteit Groessen: Janny Gilles, Bart van Kerkhoff, Kees Willemsen, Maria van Wely, Sjef Holland (voorgrond).

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties