vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurSjoerd Willemsen kermiskoning 2016 in Beek

Sjoerd Willemsen kermiskoning 2016 in Beek

Maandag 29 augustus werden tijdens de Beeks-Loerbeekse kermis de schietwedstrijden van het Sint Jansgilde gehouden. Het koningschieten begint traditioneel met een openingsronde. Gerard Hendriksen namens de Gabrielparochie, de zittende schutterskoning Marc Jacobs en het gildebestuur losten de beginschoten.

Gewoonlijk worden daarna de onderdelen van de houten vogel in een bepaalde volgorde eraf geschoten. Dit jaar begon het koningsschieten echter met een bijzonder voorval. Aan het einde van de openingsronde viel de staart van de vogel zonder dat iemand er één schot op had afgevuurd. Volgens de reglementen is het onderdeel dat naar beneden komt voor diegene die het laatst een schot heeft gelost. Tot zijn verbazing werd gildemeester Martijn Heebing op deze bijzondere wijze winnaar van de gevallen staart.

Bij het reguliere koningschieten heren dat volgde, wist Sjoerd Willemsen na 238 schoten de romp naar beneden te schieten. Hij koos zijn vriendin Marjolein van Essen tot koningin. Tijdens de schietwedstrijden van de federatieve schuttersdag in Nieuw Wehl op 18 september a.s. zal Sjoerd het Sint Jansgilde vertegenwoordigen. Bij de Dames was het Natascha Rutjes die na een lange en slopende strijd de romp van de vogel liet landen.

’s Avonds werden Sjoerd en Marjolein aan huis opgehaald door een bonte optocht van schutters, officieren en muziekvereniging. Op de kruising den Hamweg-Meizoenstraat wachtte een boomstam van circa 1 meter doorsnede die de weg versperde. Deze moest door de bielemannen worden geslecht voordat met een vendelhulde de nieuwe koning kon worden verwelkomd. Tijdens het doorhakken werd afscheid genomen van bieleman Marcel Lanters die na jaren van trouwe dienst het bijltje neerlegt.

Op de webpagina www.sintjansgilde.nl zijn alle uitslagen van de schietwedstrijden kermis 2016 te vinden. Binnenkort worden hier ook foto’s van kermis Beek-Loerbeek 2016 geplaatst.
Foto: trotse kermiskoningspaar 2016 met familieleden

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties