Slagwerkgroep Crescendo en Fabulous Fif-teen presenteren theaterconcert ‘SPOT ON’.

28 Views

Na het succes van Feel the Vibe in 2019 brengt Slagwerkgroep Crescendo nu de unieke avondvullende show: SPOT ON! Het thema “licht” is letterlijk en figuurlijk de rode draad tijdens deze avond. Crescendo staat dit keer niet alleen op de planken; Ze zijn een unieke samenwerking aangegaan met zanggroep Fabulous Fif-teen uit Beltrum. Beide groepen staan onder leiding van john Sonderen. De ritmische oriëntatie van de slagwerkgroep en de melodieuze en verhalende aspecten van de zanggroep is een fantastische combinatie. LET THERE BE LIGHT!

 

Dolf de Kinkelder uit Zevenaar schreef speciaal voor deze samenwerking het stuk “Niet zonder slag of stoot”. In het stuk worden enkele sociaal- en politiek-maatschappelijke thema’s verklankt en de titel verwijst naar protest: je niet zonder slag of stoot overgeven aan omstandigheden die je niet wilt. Aan de hand van gedichten, teksten en audiofragmenten behandelt het stuk diverse grote thema’s. Indrukwekkend is het middengedeelte waar dictators en andere botte zichzelf verheerlijkende leiders speechen waarbij ook de situatie in Oekraïne aan bod komt. Gelukkig komt het volk in opstand en in een gospel, samengesteld met teksten van hoopgevende grote leiders als Martin Luther King, Nelson Mandela en Barack Obama, gloort er toch nog hoop.

De groepen zullen zich ook individueel presenteren. Zo speelt de slagwerkgroep nog drie andere werken waaronder een stuk met veel dance/house invloeden en een bijzondere choreografie, maar ook een stuk met 16 schemerlampen is een visueel spektakel. Fabulous Fif-Teen zal ook vol enthousiasme laten zien en horen wat ze in huis hebben. Een vijfkoppige band, 12 danseressen en vooral héél veel plezier op het podium zorgt voor een heerlijk feestje natuurlijk!

Spot On wordt uitgevoerd in Kunstwerk Het Musiater in Zevenaar op zaterdag 15 oktober. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website: https://liemerskunstwerk.nl/het_musiater

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!