zaterdag, december 9, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenSpannende improvisaties van Dick de Graaf eb Barry Green

Spannende improvisaties van Dick de Graaf eb Barry Green

Op vrijdag 26 november brengt het duo De Graaf & Green vanaf 20.00 uur spannende en virtuoze improvisaties. Uitgangspunt daarbij zijn eigen composities van Dick de Graaf en arrangementen van muziek van Bach, Schubert en Paul McCartney. Ter gelegenheid van zijn veertigste verjaardag als saxofonist, componist en bandleider bracht ZenneZ Records onlangs het album FESTIVE uit met nieuw werk van De Graaf. Op dat album is hij te horen in zijn nieuwe en symbiotische samenwerking met de Engelse pianist Barry Green.  Tussen de muziek door zal de Graaf ook enkele passages uit zijn nieuwe albumboek voorlezen.

Dick de Graaf geniet al jarenlang internationale bekendheid vanwege zijn uiterst persoonlijke combinatie van een gave saxofoontechniek met een ouderwets warm en diep saxofoongeluid. Zijn virtuoze improvisaties lijken op grillig geconstrueerde bouwwerken van een architect met een rijke fantasie. Behalve als saxofoonsolist heeft hij zich door de jaren heen ook gemanifesteerd als een vindingrijk componist en arrangeur, zoals vastgelegd op ruim 30 cds.

Barry Green speelde en speelt met alle belangrijke Engelse jazzmusici waaronder de legendarische altsaxofonist Pete King en begeleidde met zijn eigen trio Amerikaanse solisten zoals de saxofonisten Charles McPherson en Chris Cheek waarmee hij ook enkele albums uitbracht.

Vrijdag 26 november, 20.00 uur. Toegang  € 4.50

Foto: Dirk-Jan Alblas

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties