zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioSpectaculaire zeepkistenraces op Koningsdag in Westervoort

Spectaculaire zeepkistenraces op Koningsdag in Westervoort

Koningsdag 27 april wordt in Westervoort zeker spectaculair. Voor het eerst wordt er dit jaar een zeepkistenrace gehouden. Het initiatief is genomen door Comité Oranjerie Westervoort. Onderstellen voor zeepkisten worden door de organisatie gratis beschikbaar gesteld.

De zeepkistenrace is een lang gekoesterde wens van het Comité Oranjerie Westervoort. Met dank aan de organisatie van de jaarlijkse zeepkistenrace in juni in Zutphen. ‘Westervoort’ kan gebruikmaken van de onderstellen (bodem met wielen en een stuurmechanisme) van ‘Zutphen’. De bedoeling is dat bedrijven de zeepkisten sponsoren.

Ook voor een ander obstakel is een oplossing gevonden. Als hellingbouwer is vastgelegd het bedrijf dat ook de hellingen bouwt voor de Red Bull-zeepkistenraces. Er wordt gemikt op minimaal 30 deelnemende teams, voornamelijk in de leeftijd van 10 tot 14 jaar.

Tijdens Koningsdag is er naast de zeepkistenrace op de parkeerplaats bij Wieleman een groot Oranjeterras met springkussen ingericht. Drive-in Galaxy Events zorgt voor de muziek en er zijn optredens van de zangers William en Roy.

Een zeepkist is een zelfgemaakt voertuig op wieltjes zonder motor. In Westervoort komt er naast de standaardklasse (die gebruikmaakt van de ‘Zutphense’ onderstellen) ook een vrije klasse. Daarin racen zeepkisten die helemaal door de deelnemers zelf zijn gemaakt.

Comité Oranjerie Westervoort bereidt het evenement op Koningsdag goed voor. Op 20 en 23 april zijn er speciale ‘bouwdagen’ in de carnavalsloods achter partycentrum Maksim. De onderstellen zijn beschikbaar vanaf 16 april. Pennekamp Fietsen en Erren Protectie stellen beschermingsmaterialen beschikbaar, zoals helmen en handschoenen.

De helling voor de zeepkistenrace op Koningsdag wordt gebouwd op de Dorpstraat tegen de opgang naar de dijk. De helling wordt 20 meter lang en 4 meter hoog. De totale lengte van het parcours zal ongeveer 80 meter zijn. Langs het hele parcours komen strobalen voor de veiligheid.

De races op Koningsdag beginnen rond 13.30 uur. Er wordt tegen elkaar gestreden. Bij iedere wedstrijd zijn er twee teams in de baan.

Inschrijfformulieren zijn te downloaden van de sites van Wieleman (www.wieleman.com) en jongerencentrum Creon (www.jc-creon.nl), of af te halen bij Wieleman, De Nieuwhof en Creon. De formulieren worden ook op de Westervoortse bassischolen uitgedeeld.

FOTO

De organisatoren van de eerste Westervoortse zeepkistenrace. V.l.n.r.: Roy en Theo Wilting en Martin (zittend) en Martijn Wieleman. Op de foto ontbreken Clemens van den Oord, Johan Paape, Tim van Gullik, Timo Riphagen en Gerco Koenen.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties